ΑΘΗΝΑ
09:28
|
18.05.2024
Η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίο, την Κυριακή 5/ Μαΐου.
Al Jazeera
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ανέβαλε την ψηφοφορία για την απόφαση απαγόρευσης της του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στη χώρα μέχρι την επόμενη Κυριακή, μετέδωσαν την Παρασκευή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση γι’ αυτό το ζήτημα, το υπουργικό συμβούλιο δεν ψήφισε κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης την απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ. Σύμφωνα με αναφορές η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή.

Ενώ δεν έχει εκδοθεί καμία δήλωση από την ισραηλινή κυβέρνηση για το θέμα αυτό, τα Ισραηλινά μέσα ανώτερους αξιωματούχους που πιστεύουν ότι η αναβολή της ψηφοφορίας «οφείλεται σε πολιτικούς λόγους που σχετίζονται με το Κατάρ και μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων».

Έχουν προκύψει αναφορές για μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που συζητείται από το Ισραήλ και την παλαιστινιακή αντιστασιακή οργάνωση Χαμάς για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ωστόσο, έχει ορκιστεί να εισβάλει στη Ράφα, όπου ζουν περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με ή χωρίς συμφωνία με τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα