ΑΘΗΝΑ
15:34
|
17.05.2024
Σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, οι οικογένειες των ομήρων τον προέτρεψαν «να αντέξει τη διεθνή πίεση» που καλεί σε τερματισμό του πόλεμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως το Ισραήλ θα συνεχίσει με την εισβολή στη Ράφα, την νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, «ανεξάρτητα από το εάν επιτευχθεί ή όχι συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους μας είναι εκτός συζήτησης», είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Θα εισβάλουμε στη Ράφα και θα εξοντώσουμε τα τάγματα της Χαμάς εκεί, με ή χωρίς συμφωνία, για να επιτύχουμε μια συνολική νίκη», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, οι οικογένειες των ομήρων τον προέτρεψαν «να αντέξει τη διεθνή πίεση» να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει ότι μια εισβολή στη Ράφα θα ήταν «κόκκινη γραμμή», αν και ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να τον αψηφήσει.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί τακτικές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη από την έναρξη του πολέμου και έχει απειλήσει επανειλημμένως να στείλει στρατεύματα, αποκαλώντας τη Ράφα «το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς». Τη νύχτα της Δευτέρας, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 22 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες και πέντε παιδιά, δήλωσαν Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ξανά στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν

Παράλληλα, το Ισραήλ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, την επομένη της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία με θέμα την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η περιοδεία του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, σε σχέση με διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για να σταματήσει η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πούτιν: Η ουκρανική δικαιοσύνη να ελέγξει τη νομιμότητα Ζελένσκι

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Ενισχύσεις στη Νέα Καληδονία λόγω των ταραχών-Ανάμειξη του Μπακού «βλέπει» το Παρίσι

Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος της Β. Μακεδονίας προς την Ε.Ε. αν δεν σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα