ΑΘΗΝΑ
14:13
|
20.05.2024
Μηνύματα από την Ημέρα της Νίκης απέστειλαν Ρώσοι χάκερς κατόπιν παραβίασης ουκρανικών ιστοτόπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρώσοι χάκερς παραβίασαν ουκρανικούς ιστότοπους, κυρίως ιστοσελίδες πανεπιστημίων, λυκείων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, και ανάρτησαν συγχαρητήρια για την 9η Μαΐου – Ημέρα της Νίκης, καθώς και μια φράση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την αδελφοσύνη του ρωσικού και του ουκρανικού λαού.

Συγχαρητήρια και εξηγήσεις για την κοινή ιστορία και την κοινή νίκη των λαών της ΕΣΣΔ επί του ναζισμού βρέθηκαν σε περισσότερες από εκατό ιστοσελίδες σε όλη την Ουκρανία, κυρίως σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι χάκερς ανέφεραν ότι δεν παρενέβησαν στο έργο των πηγών, αλλά τοποθέτησαν ένα φωτογραφικό κολάζ στις κεντρικές σελίδες με ένα κάπως συντομευμένο απόσπασμα του Πούτιν:

Πάντα θεωρούσαμε – και γνωρίζετε τη θέση μου – ότι ο ουκρανικός λαός είναι ένας αδελφικός λαός. Εξακολουθώ να το πιστεύω. Και αυτό που συμβαίνει είναι, φυσικά, μια τραγωδία, η κοινή μας τραγωδία! Αλλά δεν είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών μας.

Το κείμενο του χαιρετισμού για την Ημέρα της Νίκης αναπτύσσει μια ιδέα για την κοινή ιστορία της Ρωσίας και της Ουκρανίας: «Αγαπητοί Ουκρανοί, οι παππούδες μας πολέμησαν δίπλα-δίπλα ενάντια στο φασισμό, σήμερα είναι η ημέρα της κοινής μας νίκης, για την οποία σας συγχαίρουμε! Από τις 9 Μαΐου! Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης!»

Οι χάκερς κάλεσαν επίσης όσους Ουκρανούς στρατιωτικούς δεν θέλουν να πεθάνουν για το καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιήσουν τη ραδιοσυχνότητα 149.200 με το διακριτικό «Βόλγα», μέσω της οποίας μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να συμφωνήσουν για το πώς θα καταθέσουν τα όπλα τους και θα παραδοθούν στο ρωσικό στρατό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 21 Μαΐου

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα