ΑΘΗΝΑ
04:45
|
20.05.2024
Ο Τούρκος αστροναύτης Tuva Cihangir Atasever είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με το επερχόμενο διαστημικό ταξίδι του τον Ιούνιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος αστροναύτης Tuva Cihangir Atasever είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με το επερχόμενο διαστημικό ταξίδι του, που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου.

Ο Atasever, ο δεύτερος αστροναύτης της Τουρκίας, θα συμμετάσχει σε μια επιστημονική αποστολή διάρκειας μιάμισης ώρας και θα πραγματοποιήσει επτά πειράματα. Η αποστολή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τις διαστημικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mehmet Fatih Kacır κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου μαζί του ήταν ο Atasever και ο συνάδελφός του αστροναύτης Alper Gezeravci.

Ο Atasever μοιράστηκε λεπτομέρειες για την αποστολή, αποκαλύπτοντας ότι η αναμενόμενη ημερομηνία εκτόξευσης είναι η 8η Ιουνίου από τις εγκαταστάσεις της Virgin Galactic Spaceport στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Το διαστημόπλοιο θα μεταφέρει εξαμελές πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μελών του πληρώματος και δύο πιλότων.

Σε αντίθεση με την πτήση του Gezeravci, του πρώτου Τούρκου αστροναύτη, η οποία χρησιμοποίησε τον πύραυλο Falcon 9 για την απογείωση, η αποστολή του Atasever θα περιλαμβάνει ένα αεροσκάφος-φορέας που θα σηκώσει το διαστημόπλοιο σε ύψος περίπου 45.000 ποδών (14 χιλιομέτρων). Σε αυτό το σημείο, το διαστημόπλοιο θα αποχωριστεί από το αεροσκάφος-φορέα και ο πυραυλοκινητήρας θα αναφλεγεί για να εκτοξεύσει το διαστημόπλοιο σε ταχύτητες τριπλάσιες του ήχου μέσα σε ένα λεπτό, φτάνοντας σε ύψος 90 χιλιομέτρων για μια σύντομη περίοδο ελεύθερης πτώσης.

Σημαντικό βήμα για το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Ο Alper Gezeravci εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην αποστολή του Atasever, τονίζοντας τις κοινές τους εμπειρίες στην εκπαίδευση από τον Απρίλιο του 2023.

Ο Gezeravci, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πραγματοποιώντας 13 πειράματα, υπογράμμισε τη σημασία της έμπνευσης της επόμενης γενιάς της τουρκικής νεολαίας μέσω των προσπαθειών τους για προβολή.

Η επερχόμενη αποστολή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, αναδεικνύοντας τις αυξανόμενες δυνατότητες της χώρας στην εξερεύνηση και την έρευνα του διαστήματος.

Καθώς ο Atasever προετοιμάζεται για το ιστορικό του ταξίδι, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ουρανό στις 8 Ιουνίου, καθώς ο δεύτερος αστροναύτης της Τουρκίας θα επιχειρήσει να μπει στο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα