ΑΘΗΝΑ
22:13
|
20.05.2024
Την ώρα του εμπρησμού εντός των γραφείων βρίσκονταν μέλη του προσωπικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλείνει τα κεντρικά της γραφεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ η υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), ύστερα από εμπρηστική επίθεση στον χώρο της από Ισραηλινούς εξτρεμιστές κατοίκους, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο επικεφαλής της UNRWA, την οποία έχει θέσει στο στόχαστρό της η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορώντας την για συνεργασία με τη Χαμάς, κατήγγειλε ότι αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό εμπρηστικής επίθεσης, μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, ανακοινώνοντας την Παρασκευή πως αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία για λόγους ασφαλείας.

Ο Φελίπε Λαζαρίνι δήλωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή η εξέλιξη είναι απαράδεκτη. Για μια ακόμη φορά οι ζωές προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών κινδύνευσαν σοβαρά. Είναι ευθύνη του κράτους του Ισραήλ ως δύναμη κατοχής να διασφαλίσει ότι το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών προστατεύονται διαρκώς». Διευκρίνισε ακόμη ότι πήρε την απόφαση να κλείσει τα γραφεία «μέχρι να αποκατασταθεί επαρκής ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον Λαζαρινί, την ώρα του εμπρησμού εντός των γραφείων βρίσκονταν μέλη του προσωπικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Καταστράφηκαν, ωστόσο οι υπαίθριοι χώροι των γραφείων της υπηρεσίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι τη φωτιά κατάσβεσαν τα μέλη του προσωπικού, καθώς οι υπηρεσία έκτακτης ανάγκης καθυστέρησε να ανταποκριθεί, καταγγελία στην οποία δεν έχουν απαντήσει οι ισραηλινές αρχές.

Τέλος, στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της UNRWA κάλεσε «όλους όσους έχουν επιρροή να βάλουν τέλος σε αυτές τις επιθέσεις και να ζητήσουν ευθύνες από όλους τους υπεύθυνους. Οι δράστες αυτών των επιθέσεων πρέπει να ερευνηθούν και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Οτιδήποτε λιγότερο θα θέσει ένα νέο επικίνδυνο προηγούμενο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα