ΑΘΗΝΑ
23:03
|
27.06.2024
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής να αναφέρει πως τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν από διάφορα σημεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως η Ρωσία σημειώνει «τακτικές επιτυχίες» στο όμπλαστ του Χαρκόβου παραδέχτηκε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής να αναφέρει πως τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν από διάφορα σημεία.

«Επί του παρόντος, ο εχθρός καταγράφει τακτικές επιτυχίες», παραδέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες το ουκρανικό επιτελείο μέσω Facebook, προσθέτοντας ότι «οι μάχες συνεχίζονται στην συνοριακή πόλη Βόβτσανσκ», που μετρούσε κάπου 3.000 κατοίκους πριν από την επίθεση σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της οποίας οι ρωσικές δυνάμεις κινητοποίησαν «ως και πέντε τάγματα», κατά το Κίεβο.

«Ουσιαστικά, η πρώτη γραμμή επεκτείνεται καθώς ο εχθρός προχωρά από πολλαπλές θέσεις», είπε σε συνέντευξή του στο Sky News ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές αποτυχίες το Χάρκοβο οφείλονται στην καθυστέρηση αποστολής οπλισμού από τη Δύση.

«Ναι», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία είχε γίνει ευάλωτη λόγω των καθυστερήσεων. «Το νιώθουμε, και οι στρατιώτες μας στο πεδίο της μάχης το νιώθουν. Διεξάγουμε αμυντική επιχείρηση εδώ και σχεδόν έξι μήνες, περιμένοντας νέες προμήθειες. Και, φυσικά, ο εχθρός μας υπερτερεί σε οπλισμό», τόνισε.

Ο αρχηγός του ουκρανικού γενικού επιτελείου, Ολεξάντρ Σίρσκι, ανέφερε πως «οι προσπάθειες διάτρησης των αμυνών μας σταματήθηκαν», όμως παραδέχθηκε πως η κατάσταση «επιδεινώθηκε σημαντικά» και παραμένει «περίπλοκη». Οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τις γραμμές άμυνάς τους και να καταφέρουν απώλειες στον εχθρό», πρόσθεσε.

«Παρ’ όλες τις εξελίξεις (…) στην περιφέρεια, (η πόλη) Χάρκοβο είναι ήρεμη, δεν βλέπουμε κόσμο να φεύγει», τόνισε ο δήμαρχός της, Ιγκόρ Τερέχοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο χθες για την κατάληψη ακόμη τεσσάρων κοινοτήτων, πολύ κοντά στα σύνορα των δυο κρατών, στην περιφέρεια Χάρκοβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Προεδρικές εκλογές αύριο στο Ιράν

Στόχος μας η ένταξη στην Ε.Ε., λέει ο Ερντογάν

Τσίπρας: Πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα