ΑΘΗΝΑ
01:49
|
27.07.2024
Τον περσινό πύρινο εφιάλτη φαίνεται πως ξαναζούν χιλιάδες Καναδοί πολίτες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.
Από τις τελευταίες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ψυχή στο στόμα και με αγωνία για τη ζωή και τα υπάρχοντά τους εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες οι Καναδοί πόλεις και αγροτικές περιοχές του Δυτικού Καναδά που πλήττονται και αυτή την άνοιξη από τουλάχιστον 130 μεγάλες πυρκαγιές.

Μία από τις πόλεις που εκκενώνονται είναι η πόλη Φορτ Μακμέρι της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ποσότητες ασφαλτώδους άμμου στη χώρα και σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Στην περιοχή μαίνεται εδώ και μερικές μέρες ανεξέλεγκτη μεγάλη δασική πυρκαγιά  που έχει ήδη αποτεφρώσει πάνω από 96.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Εντολή εκκένωσης των σπιτιών τους πήραν το Σαββατοκύριακο και οι κάτοικοι της πόλης Φορτ Νέλσον που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βρετανική Κολομβία.

Πέρσι, ο Καναδάς έζησε τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών. Εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές αποτέφρωσαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και απείλησαν πόλεις και χωριά καθώς και αυτή η χώρα δοκιμάζεται από την κλιματική κρίση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα