ΑΘΗΝΑ
02:01
|
27.07.2024
Αιτία της απαγόρευσης της φιλοπαλαιστινιακής ομάδας είναι η χρήση συνθημάτων όπως «Από το ποτάμι στη θάλασσα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική αστυνομία στη δυτική πόλη Ντούισμπουργκ πραγματοποίησε επιδρομές την Τετάρτη σε τέσσερα ακίνητα που συνδέονται με μια φιλοπαλαιστινιακή ομάδα, την οποία οι αρχές κατηγορούν για αντισημιτισμό και υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) , της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Γερμανίας στην οποία ανήκει η πόλη, δήλωσε ότι απαγόρευσε την δράση της οργάνωσης Palestine Solidarity Duisburg (Palästina Solidarität Duisburg).

«Αυτή η απαγόρευση έρχεται την κατάλληλη στιγμή και στέλνει το σωστό μήνυμα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της NRW, Χέρμπερτ Ρούλ.

«Σε πολλές περιπτώσεις, η αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη δεν κρύβει τίποτα άλλο από το μίσος για τους Εβραίους – όπως συμβαίνει με την οργάνωση που απαγορεύεται σήμερα», πρόσθεσε.

«Χρησιμοποιούμε όλες τις νόμιμες επιλογές για να στερέψουμε τον αντισημιτισμό και την ιδεολογική υποστήριξη της τρομοκρατίας. Το κράτος έχει δείξει ξεκάθαρη στάση ενάντια στον εξτρεμισμό σήμερα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, αιτία της απαγόρευσης της φιλοπαλαιστινιακής ομάδας είναι η χρήση συνθημάτων όπως  «Από το ποτάμι στη θάλασσα»,  τα οποία έχουν απαγορευτεί στη Γερμανία. 

Το υπουργείο είπε ότι η ομάδα «υποκινεί συνεχώς μίσος κατά του κράτους του Ισραήλ και το θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή».

Η Γερμανία έχει δηλώσει επανειλημμένα την υποστήριξή της στο Ισραήλ, ενώ οι γερμανικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές και έχουν απαγορεύσει στο παρελθόν φιλοπαλαιστινιακές ομάδες, κατηγορώντας πολλά από τα μέλη τους ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η αστυνομία στο Βερολίνο πραγματοποίησε επιδρομές με στόχο μέλη της «Zora», μιας φιλοπαλαιστινιακής, αριστερής φεμινιστικής ομάδας.

Η γερμανική ασφάλεια απαγόρευσε επίσης το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων Κρατουμένων Samidoun τον Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα