ΑΘΗΝΑ
00:01
|
20.09.2024
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κακουργηματική ποινική δίωξη, η οποία αφορά σε πλημμελή εκτέλεση σύμβασης σχετικής με τη συντήρηση των τρένων αλλά και για μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων του ΟΣΕ, άσκησε η οικονομική εισαγγελία μετά από ποινική έρευνα που διενήργησε.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και στρέφεται κατά περίσταση κατά 8 στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ). Αφορά στην περίοδο 2017-2018.

Από την έρευνα που έγινε προέκυψε, πως οι κατηγορούμενοι είτε φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί είτε να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων του ΟΣΕ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Το ένα σκέλος της υπόθεσης αυτό που αφορά σε μη εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε στελέχη της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της «ΓΑΙΑΟΣΕ» και της «ΕΕΣΤΥ» ενώ για τη μη είσπραξη μισθωμάτων, διώκονται οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της «ΓΑΙΑΟΣΕ».

Η δικογραφία έχει ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος αφού την μελετήσει θα καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα