ΑΘΗΝΑ
03:05
|
27.07.2024
Ο Γεωργιανός πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος κατήγγειλε ευρωπαϊκά κράτη για παρέμβαση στη χώρα.
Ιρακλί Γκαριμπασβίλι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, χαρακτήρισε την ομιλία των υπουργών Εξωτερικών της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Ισλανδίας σε συγκέντρωση στην Τιφλίδα κατά του νόμου για τους ξένους πράκτορες ως σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Γεωργίας. Αυτή η καταγγελία είναι η τρίτη μετά τις αντίστοιχες του Γεωργιανού Πρωθυπουργού, Ιρακλί Κομπαχίτζε, και του Προέδρου του Κοινοβουλίου, Σάλβα Παπουασβίλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Αυτοί οι άνθρωποι μίλησαν σε ένα συλλαλητήριο που διοργάνωσε η αντιπολίτευση. Πώς μπορείτε να το αποκαλέσετε αυτό, αν όχι προσβλητική και προκλητική παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας μας; Τι είναι αυτό αν όχι προσβολή;

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ξένοι υπουργοί Εξωτερικών μίλησαν στη συγκέντρωση και υποστήριξαν την αντιπολίτευση. Ο Γκαριμπασβίλι τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί υποστήριξη προς τη Γεωργία, αλλά ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Στις 14 Μαΐου, το γεωργιανό κοινοβούλιο ενέκρινε σε τρίτη ανάγνωση τον αμφιλεγόμενο νόμο για τους ξένους πράκτορες στην τοπική κοινωνία. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυριών και καυγάδων μεταξύ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο και της αντιπολίτευσης. Ως αποτέλεσμα, 84 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 30 κατά.

Μετά από αυτό, το γεωργιανό κοινοβούλιο κήρυξε κόκκινο επίπεδο κινδύνου. Ειδικές δυνάμεις και κανόνια νερού παρατάχθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και οι βουλευτές αποχώρησαν από το κτίριο υπό αστυνομική προστασία.

Νωρίτερα, η Γεωργία κατηγόρησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ισλανδίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα