ΑΘΗΝΑ
15:24
|
02.06.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αυτονόητο είπε ο Καναδός Ραν Ταν Πλαν. Λογικό, τα δεδομένα να ταξιδεύουν προς την έδρα της εφαρμογής. Όπως συμβαίνει το ίδιο με το Facebook, την Google και άλλες πλατφόρμες. Εκτός αν πιστεύει ο Καναδός Κλουζώ, πως όταν χρησιμοποιούμε τις αμερικάνικες πλατφόρμες, μετά τα δεδομένα μας, χάνονται στο ηλιοβασίλεμα.

Τοποθέτηση της ΚΝΕ-ΠΚΣ του Φυσικού ΑΠΘ στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ανήμερα της διαδήλωσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (15/5): «Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ στη συμμετοχή του Συλλόγου στη διαδήλωση γιατί δεν μπορούμε να καλούμε και κάθε μέρα κινητοποιήσεις επειδή σφαγιάζονται στην Παλαιστίνη. Ο σύλλογος έκανε αρκετά τη Δευτέρα» (βλ. ολονυχτία).  Διαβάστε το άρθρο και μετά πείτε μου, αν αυτό το ΚΚΕ, είναι όχι μόνο σκιά του (πολύ) παλιού του εαυτού, αλλά έχει απομακρυνθεί και από αυτήν ακόμη, ξεροσταλιάζοντας κάπου αλλού σε κάποιο λιοπύρι, υποφέροντας από βαριάς μορφής ηλίαση.

Η «Δημοκρατία στο Απόσπασμα», με εντολέα την Ούρσουλα και το παρεάκι της.

Θρασύδειλοι νταήδες, απόφοιτοι της «Ανωτάτης Σχολής Βλαχοδημάρχων Αχιλλέας Μπέος».

Άντε και στα δικά μας. Κι αυτή τη φορά, χωρίς κυβιστήσεις. Μια κι έξω.

Ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι ανατροπές: από τη Νομική, μετά κατηφορίζουν προς το Πολυτεχνείο και μετά, οι «αρμόδιοι» πάνε σπίτια τους. Κάποιες φορές, η Ιστορία, δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Λέμε τώρα.

Αναρωτιέμαι αν πήρε και τον Πίνατ (φυστίκι) μαζί του, να φάει κι αυτός κεμπάπ με φυστίκι, να δει κι αυτός ο έρμος σκύλος, τι πάει να πει… φυστίκι.

Για να απαντήσω εξίσου σουρεαλιστικά, από πότε ένα χασμουρητό, χαραμίζει τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι η χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους για διακοπές στην όαση Σίβα, επί πλέον με κλειστό στίγμα, ώστε να μην εντοπίζονται οι κινήσεις του;

Απέραντη πλήξη μου προκαλούν αυτές οι συναντήσεις, όσο δεν λύνονται -ή έστω δεν αρχίζουν να λύνονται- τα χρόνια αδρά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Πότε «θα έρθουν νύχτα», πότε τους πήρε ο ύπνος κι έγειραν. Πλήξη. Οι μόνοι που δεν πλήττουν είναι οι έμποροι των οπλικών συστημάτων, φυσικά.

Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέει. Όχι πως δεν το περιμέναμε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαρίτσης: Πολιτική με όρους προστασίας των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θέλει μια ισχυρή εκπροσώπηση σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις ισραηλινές επιχειρήσεις ξεπερνά τους 36.400

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα