ΑΘΗΝΑ
15:45
|
01.07.2024
Ξεκίνησε στη Φρανκφούρτη η δίκη για τους «Πολίτες του Ράιχ» που σχεδίαζαν να εισβάλουν στην γερμανική βουλή και να πάρουν ομήρους.
Ο «πρίγκηπας» Χάινριχ ΙΓ' ΡόιςXIII συνοδεύεται στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Φρανκφούρτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας «πρίγκιπας», μία πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος AfD και απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού είναι μεταξύ των εννέα κατηγορουμένων που δικάζονται στη Γερμανία, κατηγορούμενοι ως εγκέφαλοι μιας συνομωσίας με στόχο την επίθεση στο γερμανικό κοινοβούλιο και την ανατροπή της κυβέρνησης.

Σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί από τα γερμανικά δικαστήρια εδώ και δεκαετίες, οι εισαγγελείς, κατηγορούν την ομάδα ότι προετοίμαζε μια «προδοτική επιχείρηση» με στόχο να εισβάλει στη Bundestag και να πάρει ομήρους βουλευτές.

Από σήμερα, στο περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης, στην δεύτερη από τις τρεις δίκες εναντίον κατηγορουμένων που συνδέονται με το σχέδιο πραξικοπήματος, στο εδώλιο θα καθίσουν οκτώ ύποπτοι ως εγκέφαλοι, καθώς και μια γυναίκα που κατηγορείται ότι υποστήριξε τις προσπάθειές τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και να φέρουν στην εξουσία τον «πρίγκηπα» Χάινριχ ΙΓ’ Ρόις.

Το εντυπωσιακό σχέδιο, που ματαιώθηκε από τις αρχές στα τέλη του 2022, είναι το υψηλότερο παράδειγμα της κλιμακούμενης απειλής βίας από το πολιτικό περιθώριο στη Γερμανία με τους συνωμότες, που ήταν μέλη της ομάδας «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbuerger), μιας ομάδας εξτρεμιστών που απορρίπτουν τη νομιμότητα της σύγχρονης γερμανικής δημοκρατίας, να θεωρείται πως εμπνεύστηκαν από «μύθους συνωμοσίας» συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου κινήματος QAnon.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι η Γερμανία διοικείται από ένα κρυφό «βαθύ κράτος» και περίμεναν ένα σήμα από μια κατασκευασμένη διεθνή «Συμμαχία» κυβερνήσεων για να εξαπολύσουν το πραξικόπημα.

Οι διαδικασίες για την εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση, στην οποία δικάζονται συνολικά 26 άτομα, διεξάγονται σε τρία διαφορετικά δικαστήρια. Εννέα μέλη του «στρατιωτικού βραχίονα» της ομάδας δικάστηκαν στη Στουτγάρδη στα τέλη Απριλίου, με μια τρίτη δίκη να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Μόναχο τον Ιούνιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαρίτσης: «Κακή μέρα για τη χώρα» για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Ρόμπερτ Φίτσο: Σύντομα πίσω στα καθήκοντά του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα