ΑΘΗΝΑ
20:31
|
15.06.2024
Γκρεμίστηκαν ανεμογεννήτριες ύψους 76 μέτρων στα νοτιοδυτικά της Πολιτείας.
Συντρίμμια η πόλη των 2.000 κατοίκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών στην μικρή επαρχιακή πόλη της Αϊόβα, το Γκρίνφιλντ, που επλήγη χθες από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που άφησε πίσω του την απόλυτη καταστροφή, με γκρεμισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και πεσμένα δέντρα.

«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν θάνατοι», ανακοινώθηκε από τις Αρχές της Πολιτείας, χωρίς να διευκρινιστεί ο αριθμός των νεκρών, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται και ερευνάται και η περίπτωση αγνοουμένων.

Το νοσοκομείο του Γκρίνφιλντ ήταν μεταξύ των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές, πράγμα που σήμαινε ότι τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αρχές ανακοίνωσαν υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας για την πόλη και διέταξαν επίσης τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να εγκαταλείψουν την πόλη την Τρίτη το βράδυ.

Πολλαπλοί ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν σε όλη την Πολιτεία, ένας από τους οποίους κατέρριψε ανεμογεννήτριες ύψους 76 μέτρων στη νοτιοδυτική Αϊόβα.

Αφού κατέστρεψαν την πόλη των 2.000 κατοίκων, χθες Τρίτη, τα καιρικά φαινόμενα κινήθηκαν προς τα ανατολικά και έπληξαν τμήματα του Ιλινόις και του Ουισκόνσιν, αφήνοντας χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες, περισσότερα από 130.000 νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βρέθηκε ζωντανός ο 22χρονος που αγνοούνταν στην Επανομή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα