ΑΘΗΝΑ
07:32
|
16.06.2024
Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 29 Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως θα απαγορεύσει στους Ρώσους τουρίστες την είσοδο στη χώρα ανακοίνωσε η Νορβηγία, σε αντίποινα κατά του Κρεμλίνου, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το σκανδιναβικό μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Ρωσία, επέβαλε αρχικά περιορισμούς βίζα το 2022 και θα αυστηροποιήσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση, από τις 29 Μαΐου, δήλωσε την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

«Η απόφαση να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες εισόδου είναι σύμφωνη με τη νορβηγική προσέγγιση να στέκεται δίπλα σε συμμάχους και εταίρους, αντιδρώντας ενάντια στον παράνομο και επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»,  δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, Εμίλιε Μελ.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι Ρώσοι πολίτες που ταξιδεύουν για τουρισμό ή άλλους, μη υποχρεωτικούς λόγους θα στερούνται άδειας να περάσουν τα σύνορα, ανέφερε το υπουργείο.

Εξαιρέσεις θα υπάρχουν μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις επισκέψεις Ρώσων σε μέλη του στενού οικογενειακού κύκλου που διαμένουν στη Νορβηγία και για Ρώσους πολίτες που εργάζονται ή σπουδάζουν στη Νορβηγία ή σε άλλες χώρες Σένγκεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βρέθηκε ζωντανός ο 22χρονος που αγνοούνταν στην Επανομή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα