ΑΘΗΝΑ
17:08
|
16.06.2024
Το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε φωτογραφία του Σουμάχερ «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη».
Μίκαελ Σουμάχερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδικό έδωσε αποζημίωση στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ 200.000 ευρώ, καθώς τύπωσε μια ψεύτικη συνέντευξη με τον πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1, που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε μια φωτογραφία του Σουμάχερ στο εξώφυλλο της έκδοσής της τον Απρίλιο του 2023 με τον τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη». Η ιστορία αποδείχτηκε πως ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Σουμάχερ, 55 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι σε ένα ατύχημα κάνοντας σκι τον Δεκέμβριο του 2013. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την απόφαση εναντίον των εκδοτών του περιοδικού του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.

Ο εκδότης του Die Aktuelle απολύθηκε δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου, με τα μέσα ενημέρωσης της Funke να ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια.

Ο Σουμάχερ τέθηκε σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα του και μεταφέρθηκε στο σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2014, με την οικογένειά του να μην μιλάει για την κατάσταση της υγείας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Χάρη σε 2.654 κρατούμενους ανήμερα του Eid al-Adha

Νεκρός και ο Αμερικανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί στο Μαθράκι της Κέρκυρας

Νέα επίθεση σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

40.000 μουσουλμάνοι προσεύχονται στο Αλ-Άκσα για να τιμήσουν την 1η ημέρα του Eid al-Adha

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα