ΑΘΗΝΑ
23:51
|
16.06.2024
Το ελικόπτερο φαίνεται να ακολούθησε κανονικά την πορεία του, χωρίς να παρεκκλίνει, έως ότου συνετρίβη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του στρατού του Ιράν, σχετικά με τις συνθήκες συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, μεταξύ άλλων, ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο έπιασε φωτιά αμέσως μετά τη συντριβή του σε βουνό, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε κάποια επίθεση κατά του ελικοπτέρου.

Η δήλωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση της συντριβής, διαβάστηκε αργά την Πέμπτη στην κρατική τηλεόραση. Η πρώτη δήλωση για τη συντριβή δεν επέρριψε ευθύνες, ανέφερε όμως ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα προκύψουν, ύστερα από περαιτέρω διερεύνηση.

Η δήλωση του γενικού επιτελείου ανέφερε ότι δεν ειπώθηκε κάτι ύποπτο στις επικοινωνίες μεταξύ του πύργου ελέγχου και του πληρώματος του ελικοπτέρου, πριν από τη συντριβή. Ανέφερε ότι η τελευταία επικοινωνία του ελικοπτέρου που συνετρίβη ήταν μεταξύ αυτού και δύο ελικοπτέρων που το συνόδευαν, περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα πως δεν υπήρξε κανένα σημάδι που να αποδεικνύει ότι το ελικόπτερο δέχτηκε πυρά, ούτε υπήρξε κάποια αλλαγή στη διαδρομή της πτήσης.

Πέραν από τον πρόεδρο Ραϊσί, στο ελικόπτερο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν και άλλα έξι άτομα.

Το ελικόπτερο Bell κατέπεσε σε μια ομιχλώδη, απομακρυσμένη ορεινή περιοχή στα βορειοδυτικά του Ιράν την Κυριακή. Το σημείο της συντριβής ανακαλύφθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τους οκτώ επιβαίνοντες νεκρούς.

Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η ταφή του προέδρου Ραϊσί, σε τάφο στο Ιερό Ιμάμ Ρεζά, στη Μασχάντ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα