ΑΘΗΝΑ
22:06
|
16.06.2024
Ζητήματα ασφαλείας, η ατζέντα ολοκλήρωσης, και η δεύτερη φάση της κοινής πυρηνικής άσκησης, ανάμεσα στα θέματα των συνομιλιών.
Δεύτερο ταξίδι στο εξωτερικό για τον Ρώσο πρόεδρο, μετά την ορκωμοσία του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που έφτασε χθες Πέμπτη για διήμερη επίσκεψη στη Λευκορωσία, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ, ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του -το πρώτο ήταν στην Κίνα και το επόμενο είναι προγραμματισμένο για τις 26-17 Μαΐου στο Ουζμπεκιστάν– αναμένεται να έχει συζητήσεις για θέματα ασφαλείας με τον Λευκορώσο ομόλογό του.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της προεδρίας της Λευκωροσίας, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών θα διεξαχθούν στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο Μινσκ, αρχικά σε περιορισμένο κύκλο και στη συνέχεια με τον διευρυμένο κύκλο των αντιπροσώπων.

Οι δύο πλευρές, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης ολόκληρου του συγκροτήματος των σχέσεων Λευκορωσίας-Ρωσίας: την ατζέντα ολοκλήρωσης και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου του Κράτους της Ένωσης, την προώθηση κοινών εμπορικών, οικονομικών έργων, την ενίσχυση της ασφάλειας και τη συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τη δεύτερη φάση της ρωσικής πυρηνικής άσκησης, με τη συμμετοχή του λευκορωσικού στρατού. «Θα μιλήσουμε για τη δεύτερη φάση της άσκησης. Αυτό σχετίζεται με την άμεση συμμετοχή των Λευκορώσων φίλων και συναδέλφων μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος.

Πριν την αναχώρησή του για το Μινσκ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μια συνάντηση για θέματα διμερούς συνεργασίας με μέλη του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου. «Μετά τις συνομιλίες με τους Άραβες φίλους μου, είχα μια συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης για να συζητήσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας», ανέφερε στον Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι η συνεργασία στην ενέργεια, τη γεωργία και την ασφάλεια ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και αξιωματούχοι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα τον συνοδεύουν και θα συμμετέχουν στις συνομιλίες της Παρασκευής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απάντηση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός συνάδει με την πρόταση των ΗΠΑ

Ελβετία: Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη καλεί σε εμπλοκή της Ρωσίας στις συνομιλίες

Ζαχάροβα προς Αθήνα: Ελληνική ομογένεια στη Μαριούπολη υπάρχει και στέλνετε όπλα εναντίον της (video)

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα