ΑΘΗΝΑ
01:59
|
14.06.2024
Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας στην Αρμενία δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ζει τις τελευταίες μέρες της πολιτικής του ζωής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας στην Αρμενία, ο επικεφαλής της Επισκοπής Tavush της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, υποσχέθηκε ότι ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δεν θα παραμείνει για πολύ στην εξουσία.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Λέω ξεκάθαρα, ζεις τις τελευταίες ημέρες της πολιτικής σου ζωής. Να το θυμάσαι καλά αυτό, Νικόλ Πασινιάν. Η ανομία, οι παραβιάσεις του Συντάγματος θα λάβουν τέλος και θα φέρεις την πλήρη ευθύνη το λέω ξεκάθαρα!

Επιπλέον τόνισε ότι η καταστολή δεν θα εκφοβίσει τους διαδηλωτές.

Στα μέσα Απριλίου, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να εργάζονται για την οριοθέτηση των συνόρων, ειδικότερα, συμφώνησαν για τη διέλευσή τους μεταξύ τεσσάρων αρμενικών και τεσσάρων αζερικών χωριών, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με εκείνη που υπήρχε μεταξύ των σοβιετικών δημοκρατιών την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ. Έτσι, το Γερεβάν συμφώνησε να μεταφέρει τέσσερα χωριά στη δικαιοδοσία του Μπακού. Αυτό προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες στην Αρμενία.

Από τις 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαμαρτυρίες στο Γερεβάν. Οι συμμετέχοντες σε αυτές απαιτούν την παραίτηση του Πασινιάν, τον τερματισμό της διαδικασίας οριοθέτησης των συνόρων και τη μεταφορά των συνοριακών εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν. Η επόμενη συγκέντρωση του κινήματος έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου

Κακοποίηση παιδιών από εκατοντάδες αστυνομικούς στις ΗΠΑ υπό την ασπίδα δικαστών

Ασυνείδητος οδηγός σκότωσε 68χρονο στην Πέλλα

Θεσσαλονίκη: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για απάτες με αγοραπωλησίες ΙΧ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα