ΑΘΗΝΑ
16:32
|
17.06.2024
Μετά από διαβουλεύσεις με κόμματα, φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών το κίνημα Tavush for the Homeland, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την κληρική του ιδιότητα προκειμένου να είναι υποψήφιος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Ταβούς, Μπαγκράτ Γκαλστανιάν για την θέση του πρωθυπουργού της Αρμενίας, ανακοίνωσε, χθες Σάββατο, το αντιπολιτευόμενο κίνημα Tavush for the Homeland (Ταβούς για την Πατρίδα), κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε, χθες Σάββατο στο Γερεβάν.

Την υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Ταβούς, Μπαγκράτ Γκαλστανιάν για την θέση του πρωθυπουργού της Αρμενίας, ανακοίνωσε, χθες Σάββατο, το αντιπολιτευόμενο κίνημα Tavush for the Homeland (Ταβούς για την Πατρίδα), κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Γερεβάν.

«Είμαστε σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις εδώ και ένα μήνα. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων, από πολιτικά κόμματα έως δημόσιους φορείς, πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς κύκλους, ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, δικηγόρους, διάφορες κοινωνικές ομάδες και πολλούς άλλους. Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σε όλες τις συναντήσεις και τις συζητήσεις συμφώνησε ότι το κατάλληλο πρόσωπο είναι ο  το πρόσωπο είναι, φυσικά, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν», ανακοίνωσε ο εκ των ηγετών του αντιπολιτευόμενου στην κυβέρνηση Πασινιάν, καθηγητής Γκούργκεν Μελικιάν.

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση για τον αρχιεπίσκοπο, γιατί αλλάζει όλη την πορεία της ζωής του, αλλά είναι μέρος του έργου του. Είναι η πιο σημαντική πνευματική υπηρεσία που μπορεί να  επιτελέσει ένας άνθρωπος που υπηρετεί τη χώρα του, τη γη του, τον λαό του», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την κληρική του ιδιότητα προκειμένου να είναι υποψήφιος.

«Σκοπός του κινήματος είναι να έχουμε ένα ανθεκτικό, ασφαλές και σταθερό κράτος και διαρκή ειρήνη. Να έχουμε φίλους και πραγματικές συμμαχικές σχέσεις, εταίρους και υποστηρικτές στον έξω κόσμο, και ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί», είπε κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία Δημοκρατίας στο Ερεβάν.

«Από την πρώτη κιόλας μέρα έλεγα ότι δεν πρόκειται για αγώνα προσδοκιών, γιατί οι άνθρωποι πάντα πάλευαν για τις προσδοκίες τους – για αξιώματα, θέσεις και χρήματα. Δεν έχω διεκδικήσει ποτέ αξιώματα ή τίτλους για τη δόξα και δεν πρόκειται να το κάνω. Το κίνημά μας είναι ενάντια στο ψέμα και στο όνομα της αλήθειας και με την ευλογία του Θεού, οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος για το επόμενο βήμα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος των ιταλικών ναυπηγείων Fincantieri

«Δεν αποδεικνύονται» όσα αναφέρει το BBC, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Το εκλογικό μήνυμα δεν ελήφθη (να δεις τι σου ‘χουν για μετά)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα