ΑΘΗΝΑ
19:57
|
17.06.2024
Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την παράδοση τεσσάρων παραμεθόριων χωριών στο Αζερμπαϊτζάν.
Σε πράξεις ανυπακοής κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αρμενική αστυνομία συνέλαβε 137 διαδηλωτές που έκλεισαν δρόμους στο Γερεβάν στο πλαίσιο μιας σειράς αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Αρμενίας.

Οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας από τον Απρίλιο, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την παράδοση τεσσάρων παραμεθόριων χωριών στο στο Αζερμπαϊτζάν. Αν και τα χωριά ήταν το βασικό ζήτημα του κινήματος, έχει επεκταθεί για να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα παραπόνων για τον Πασινιάν και την κυβέρνησή του.

Χθες, Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και διαδήλωσαν προς την ιδιωτική κατοικία του Πασινιάν.

Σε ομιλία που εκφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υψηλόβαθμος κληρικός και αρχιεπίσκοπος της επισκοπής Ταβούς, που έχει επιλεγεί ως υποψήφιος πρωθυπουργός από το αντιπολιτευτικό κίνημα Tavush For The Homeland, είπε ότι θέλει να συναντήσει τον Πασινιάν για να παρουσιάσει τα αιτήματα του κόσμου και να του δώσει «την τελευταία ευκαιρία να παραιτηθεί με πολιτισμένο τρόπο».

«Αυτό το κίνημα έχει να κάνει με τη γη της επαγγελίας», είπε. «Το εμπόδιο σε αυτόν τον δρόμο είναι η σημερινή κυβέρνηση και κυρίως ο επικεφαλής της. Πρέπει λοιπόν να φύγει», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες σε «ενέργειες ανυπακοής», σήμερα Δευτέρα.

Ο Γκαλστανιάν, ο οποίος ηγείται της επισκοπής της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας στη βόρεια επαρχία Ταβούς, δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας νέας, προσωρινής κυβέρνησης με αποστολή να σταματήσει την «καταστροφή της πατρίδας» και να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδοχικές οι συναντήσεις του Έιμος Χοκστάιν στο Ισραήλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο οδικός χάρτης του Πούτιν για διαπραγματεύσεις

Σύρος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άλογο ιππασίας

Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη, δεν σας φτάνει;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα