ΑΘΗΝΑ
20:42
|
17.06.2024
«Μια πραγματική διαδικασία διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει επί μηδενικής βάσης», λέει ο πρέσβης της Μόσχας στην Ελβετία.
«Δεν θα ζητήσουμε να συμμετέχουμε εάν δεν μας θέλουν εκεί», τονίζει η Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όποιες αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν ως αποτέλεσμα της διάσκεψης για την Ουκρανία που διοργανώνει η Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου στο Μπούργκενστοκ, κοντά στην Λουκέρνη, δεν θα έχουν καμία αξία για τη Ρωσία, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στην Ελβετία Σεργκέι Γκαρμόνιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Σε κάθε περίπτωση», ανέφερε ο πρέσβης «τα αποτελέσματα της συνάντησης του Μπέργκενστοκ δεν θα έχουν καμία αξία για εμάς και θα μείνουν χωρίς προσοχή από τη ρωσική πλευρά». «Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά: χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, οποιεσδήποτε συνομιλίες για τη διευθέτηση στην Ουκρανία δεν έχουν νόημα και προοπτική», πρόσθεσε.

Ο πρέσβης εξήγησε ότι οποιαδήποτε κατάληξη της διάσκεψης, θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως «αμελητέα και χωρίς προστιθέμενη αξία για την έναρξη πραγματικών ειρηνευτικών συνομιλιών». «Μια πραγματική διαδικασία διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει επί μηδενικής βάσης και χωρίς αναφορές στις όποιες προηγούμενες αποφάσεις στην Ελβετία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δήλωση της Ελβετίας ότι η Ρωσία δεν θα προσκληθεί στην διάσκεψη δεν προκάλεσε έκπληξη στη Μόσχα. «Η ρωσική πλευρά το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία. Δεν θα ζητήσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη “διάσκεψη ειρήνης” εάν δεν μας θέλουν εκεί», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας παρόμοιες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας δήλωσε ότι η Βέρνη είχε προσκαλέσει αντιπροσωπείες από περισσότερες από 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μελών του G7, του G20 και χωρών-μελών των BRICS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδοχικές οι συναντήσεις του Έιμος Χοκστάιν στο Ισραήλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο οδικός χάρτης του Πούτιν για διαπραγματεύσεις

Συνάντηση Κασσελάκη με Παλαιστίνιο πρώην υπουργό

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα