ΑΘΗΝΑ
14:54
|
26.06.2024
Ήλπιζα πως ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς και θα ζητούσε την απελευθέρωση των ομήρων είπε ο Νόαμ Κατς.
Από παλιότερη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη του Ισραήλ στα γραφεία του κόμματος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έριξε σήμερα ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς από την Κέρκυρα, σπεύδοντας να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε σήμερα στη Ραμάλα ο πολιτικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ενώ κατάπιε τη γλώσσα του για το  νέο μακελειό του ισραηλινού στρατού στο Ταλ αλ Σουλτάν της Ράφας με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί ή να διαμελιστούν πάνω από 45 άνθρωποι και να υποστούν σοβαρά τραύματα δεκάδες άλλοι.

«Ήλπιζα ότι ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς και θα ζητούσε την απελευθέρωση των ομήρων» είπε ο Νόαμ Κατς αφού προηγουμένως σχολίασε με σαρκασμό πως χάρηκε που η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ραμάλα πήγε καλά «αφού κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί ν να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεών του».

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά, αντί να κάνει δηλώσεις. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές. Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας, όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της».

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα

«Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του. Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεών του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο» κατέληξε ο πρέσβης του Ισραήλ στην ανακοίνωσή του.

Η ανάρτηση του Κασσελάκη απόψε στο Χ

Αργότερα απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ εν σχέση με την επίσκεψη που έκανε από την Κυριακή και ολοκλήρωσε σήμερα σε Ιερουσαλήμ και Ραμάλα.

Αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης τα εξής:

Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ. Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος. Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων. Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες πατρίδα.

Η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά.

Το 1981, ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα. Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε τη σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του.

Η Ιστορία μάς ενώνει.

Η Κυπριακή τραγωδία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία. Βλέπεις ότι και χωρίς να μπορούμε να επικοινωνούμε στην ίδια γλώσσα, η ανθρωπιά είναι η κοινή συνισταμένη.

Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έρχεται από μια χώρα, μια κοινωνία, μια κουλτούρα για να μπορεί να νιώσει τον συνάνθρωπό του. Για να μπορέσει να προσφέρει στον άλλον.

Είμαστε ανθρώπινες ψυχές. Σήμερα, όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε τη σφαγή αμάχων, διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μια ειρηνική συμβίωση με διάρκεια. Έχει φτάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα