ΑΘΗΝΑ
18:48
|
17.06.2024
Κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο μεσίτης αρνήθηκε ότι κλώτσησε τον Ζακ, παρά μόνο μία φορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κατηγορούμενος μεσίτης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ισχυρίστηκε σήμερα πως ενήργησε «για το καλό του θύματος» κλοτσώντας τον, ώστε να τον προστατεύσει και να μην κοπεί στο λαιμό από τα τζάμια, αμφισβητώντας τόσο τις καταθέσεις των μαρτύρων, όσο και τα βίντεο από το συμβάν.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο μεσίτης αρνήθηκε ότι κλώτσησε τον Ζακ, παρά μόνο μία φορά χωρίς πρόθεση, κάνοντας λόγο για «στιγμιαίο περιστατικό με κακή εξέλιξη».

Όπως είπε: «Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό», ενώ κατέληξε να σχολιάζει: «Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει».

Ο μεσίτης ανέφερε ότι οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος κλωτσούσε στον αέρα και όχι τον Ζακ Κωστόπουλο. Ισχυρίστηκε ότι το βίντεο ήταν τραβηγμένο από απόσταση τέτοια, που δημιουργεί αμφιβολίες για τα χτυπήματα που έδωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι κλώτσησε δύο φορές στη μύτη το θύμα, ενέργειες που θεωρεί ότι δεν προκάλεσαν το θάνατο. «Άντε να του είχα σπάσει τη μύτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο», υποστήριξε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι φώναξε «κάτσε μέσα» στον Ζακ, κλωτσόντας στον αέρα για να τον αποτρέψει από το να βγει. «Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι καλό και φοβάμαι ταυτόχρονα. Όταν έβγαλε το κεφάλι του, τον πέτυχα, αλλά η κλωτσιά αυτή δεν ήταν αρκετά δυνατή για να του προκαλέσει κακό. Δεν συνέχισα. Τον τράβηξα έξω από την μπλούζα, του έπιασα τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι το οποίο πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» ανέφερε.

Στη συνέχεια, στράφηκε προς την οικογένεια Κωστόπουλου, λέγοντας: «Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…», ενώ κλείνοντας την απολογία του είπε: «Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Το να με αδικήσουν δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι

Κατηγορούμενος: Όχι, οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα

«Δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό»

Από μεριάς του, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ισχυρίστηκε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βγήκε από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και ξάπλωσε αιμόφυρτος στο δρόμο,τόσο ο ίδιος, όσο και ο συγκατηγορούμενός του, δεν τον χτύπησαν.

«Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία» ισχυρίστηκε ο κοσμηματοπώλης και συμπλήρωσε ότι χτύπησε τον Ζακ Κωστόπουλο μερικές φορές, σχολιάζοντας «δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό».

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε

Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Πέρα από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Όμως μετά το πως αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό… γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά… ήταν άνθρωπος που δυσκολευόταν να βγει. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί..

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα…

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύρος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άλογο ιππασίας

Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη, δεν σας φτάνει;

Εφιαλτική η κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα

MyPhoto: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις φωτογραφίες ανηλίκων σε επίσημα έγγραφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα