ΑΘΗΝΑ
01:47
|
27.07.2024
Οι διαδηλωτές κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων αμάχων.
Ομάδα διαδηλωτών φέρεται πυρπόλησε την περιοχή του ισραηλινού προξενείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ της Δευτέρας, για να καταδικάσουν τις ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα, που έκαψαν ζωντανούς τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

 Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Shihab, διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ προς το κτίριο, ενώ σε ορισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι μια ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε την περιοχή του ισραηλινού προξενείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν, επίσης, τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων αμάχων.

Σύμφωνα με το IRNA, τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων που είχαν βρει καταφύγιο στην Ράφα, εγκαταλείποντας άλλα μέρη της πολιορκημένης Λωρίδας, τους τελευταίους επτά μήνες. Ορισμένες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 45.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι υπαίτιοι για την σφαγή να λογοδοτήσουν, χαρακτηρίζοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «βάρβαρο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας για το νομοσχέδιο εμπορευματοποίησης της Απεξάρτησης και της ΨυχικήςΥγείας (Μέρος 2ο)

Οι Στέλιος Γκιουζέπας, Ρούλα Γεωργιάδη και Άννα Εμμανουηλίδου, τρεις άρτια καταρτισμένοι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους τομείς με ενεργή κοινωνική και συνδικαλιστική δράση μιλούν στο Κοσμοδρόμιο.
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα