ΑΘΗΝΑ
13:00
|
22.06.2024
Νωρίτερα την Τρίτη, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα με πολυβόλα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Ράφα.
Αποτροπιασμό προκαλεί η «επιχείρηση» του Ισραήλ στη Ράφα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίχως τέλος η φρίκη στη Λωρίδα της Γάζας, όπου την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός προκάλεσε νέα σφαγή κατά εκτοπισμένων αμάχων δυτικά της Ράφα, μόλις δύο ημέρες μετά την ισραηλινή επίθεση στον καταυλισμό Ταλ ασ Σουλτάν, όπου τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι κάηκαν ζωντανοί.

Τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ισραηλινά τανκς έβαλαν με οβίδες κατά σκηνών σε καταυλισμό εκτοπισμένων, στην παράκτια περιοχή  Αλ-Μαουάσι, κοντά στην Χαν Γιουνίς, την οποία ο ίδιος ο IDF είχε χαρακτηρίσει «ασφαλή περιοχή» και το Ισραήλ προέτρεπε τους εκτοπισμένους να βρουν εκεί καταφύγιο. Από την επίθεση, δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο σκηνές εκτοπισμένων οικογενειών στην επισημασμένη ανθρωπιστική περιοχή, ανέφεραν γιατροί και κάτοικοι.

Τουλάχιστον 12 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες, σύμφωνα με ιατρικούς αξιωματούχους του παλαιστινιακού θύλακα. Ερωτώμενος σχετικά, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε γνώση του περιστατικού».

Νωρίτερα, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα με πολυβόλα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Ράφα, κοντά στο τζαμί Αλ-Αούντα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του συνέχιζαν να επιχειρούν στην περιοχή της Ράφα, χωρίς να σχολιάσει τις αναφερόμενες προωθήσεις στο κέντρο της πόλης.

Η διεθνής ανησυχία για την «επιχείρηση» του Ισραήλ στη Ράφα έχει μετατραπεί σε οργή, μετά από την ισραηλινή επίθεση την Κυριακή που προκάλεσε φωτιά σε καταυλισμό με σκηνές στα δυτικά της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους. Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι στόχευε διοικητές της Χαμάς και δεν είχε σκοπό να σκοτώσει αμάχους.

Πολλές ήταν οι χώρες που εξέφρασαν αποτροπιασμό για την ισραηλινή επίθεση σε μια καθορισμένη «ανθρωπιστική ζώνη», όπου εκτοπισμένες από τον τόπο τους οικογένειες είχαν βρει καταφύγιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιές: Οριοθετήθηκαν όλες εκτός από την Πηνεία – μάχη με τις αναζωπυρώσεις (upd)

Κούβα: Απόφαση συμμετοχής στην αγωγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

Αριζόνα: Έξι νεκροί λόγω καύσωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα