ΑΘΗΝΑ
02:12
|
26.06.2024
Σύμφωνα με το Reuters, η πρόσκληση απορρίφθηκε επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που είχε θέσει το Πεκίνο, ανάμεσά τους και η συμμετοχή της Μόσχας.
Επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει υπάρξει ακόμα από την πλευρά του Πεκίνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία που θα φιλοξενήσει η Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου στο Μπούργκενστοκ, κοντά στην Λουκέρνη, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η πρόσκληση απορρίφθηκε επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που είχε θέσει το Πεκίνο, ανάμεσά τους και η συμμετοχή της Μόσχας. Επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει υπάρξει ακόμα από την πλευρά της Κίνας.

Κινεζικές διπλωματικές πηγές, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν ότι η διάσκεψη θα έπρεπε να αναγνωριστεί και από τις δύο πλευρές, τη Ρωσία και την Ουκρανία και έκριναν απαραίτητη την ισότιμη συμμετοχή από όλα τα μέρη και τη δίκαιη συζήτηση όλων των προτάσεων, αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας, η Βέρνη έχει προσκαλέσει περισσότερες από 160 αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων χωρών των G7, G20 και BRICS, αλλά όχι τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάνει σαφές ότι η Μόσχα δεν θα ζητήσει να προσκληθεί εάν δεν είναι επιθυμητή στη Διάσκεψη, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την έχει χαρακτηρίσει «ένα μονοπάτι προς το πουθενά», τονίζοντας ότι δεν βλέπει την ετοιμότητα της Δύσης για έναν ειλικρινή διάλογο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν αποτροπή πολέμου στον Λίβανο λέει ο Λόιντ Όστιν

Το (μάλλον) αίσιο τέλος της ιστορίας του Ασάνζ

Η σημασία της απελευθέρωσης του Ασάνζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα