ΑΘΗΝΑ
14:00
|
26.06.2024
Από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, Μόσχα και Μινσκ διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις των δυνάμεων της Αεροπορίας και των Τεθωρακισμένων Αεροπορικής Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νατοϊκά ανιχνευτικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας του παρακολούθησαν στενά τις κοινές ασκήσεις των ρωσικών και λευκορωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας.

«Κατά τη διάρκεια της ενεργού φάσης της άσκησής μας, αρκετά αεροσκάφη ανίχνευσης ραντάρ μακράς εμβέλειας μας παρατηρούσαν πάνω από την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες. Συνειδητοποιήσαμε ότι παρακολουθούσαν όλες τις πτήσεις μας, καταγράφοντας τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Λεονίντ Νταβίντοβιτς, Αναπληρωτής Διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Αεροπορικής Άμυνας της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λευκορωσία «έχει μάθει εδώ και καιρό πως να αντιδρά» σε αυτές τις περιπτώσεις. «Τους αντιμετωπίζουμε με τέτοιον τρόπο, λαμβάνοντας μέτρα, ώστε να μειώσουμε την αποτελεσματικότητα των πληροφοριών [ που συλλέγουν]», δήλωσε ο αξιωματούχος άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, Μόσχα και Μινσκ διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις με τη συμμετοχή των δυνάμεων της Αεροπορίας και των Τεθωρακισμένων Δυνάμεων Αεροπορικής Άμυνας.

Επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, συμμετείχε η πλειονότητα της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας, «δηλαδή όλες οι αεροπορικές βάσεις, όλα τα είδη αεροσκαφών συμμετείχαν στις ασκήσεις με έναν τρόπο ή έναν άλλο».

«Συμμετείχε ο μέγιστος αριθμός στρατιωτών [στην άσκηση] και εκτελέστηκε το μέγιστο δυνατό εύρος εργασιών. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της άσκησης οι πλευρές αντάλλαξαν εμπειρία. Κυρίως, βέβαια, οι ρωσικοί πιλότοι με τους δικούς μας πιλότους», επεσήμανε ο Νταβίντοβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα