ΑΘΗΝΑ
13:53
|
26.06.2024
«Διαθέτουμε μια σειρά από πολιτικά και οικονομικά αντίμετρα, εναντίον όσων προσπαθούν να υφαρπάξουν τα ρωσικά κεφάλαια», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η Μαρία Ζαχάροβα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα δεν θα αργήσει να απαντήσει στη δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων στη Δύση, μέσω μιας σειράς πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων που έχει στο «οπλοστάσιό» της, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Σχεδιάζουν να δεσμεύσουν τα αποθέματα της Ρωσίας χωρίς προκαταρκτική άδεια, με τα μελλοντικά τους έσοδα, όχι μόνο να εισπραχθούν αμέσως από τη Δύση, αλλά και να δαπανηθούν σε στρατιωτικά εγχειρήματα που στοχεύουν στη Ρωσία. Φυσικά, θα ανταποκριθούμε κατάλληλα σε τέτοιου είδους ενέργειες, όπως πράττουμε πάντοτε. Διαθέτουμε μια σειρά από πολιτικά και οικονομικά αντίμετρα, εναντίον όσων προσπαθούν να υφαρπάξουν τα ρωσικά κεφάλαια», δήλωσε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS.

«Θα πρέπει κανείς να το σκεφτεί πολύ και σκληρά πριν αποφασίσει να προχωρήσει με αυτό [το σχέδιο], καθώς θα ακολουθήσουν αντίμετρα», πρόσθεσε η διπλωμάτης.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως, τον περασμένο Μάιο, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για αποζημιώσεις, αναφορικά με ζημίες που προκλήθηκαν στη Ρωσία και την Κεντρική της Τράπεζα λόγω των εχθρικών ενεργειών των ΗΠΑ.

«Ένας παρόμοιος μηχανισμός μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Έχουν πολύ μεγαλύτερη περιουσία και κεφάλαια στη Ρωσία από ότι στην Αμερική. Επιπλέον, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν ήδη αποδείξει ότι δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστοι για τους ξένους επενδυτές, των οποίων η επένδυση μπορεί ανά πάσα στιγμή να κατασχεθεί ή να κλαπεί», τόνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία νομική βάση να τις στηρίζει, είναι απλώς μια καθαρή κλοπή».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα