ΑΘΗΝΑ
22:58
|
27.06.2024
Η ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει συνολικά 1.350 θανάτους στη συγκεκριμένη μεταναστευτική οδό, από το 2014 έως το 2023.
Προς το παρόν, μόνο 71 άτομα έχουν διασωθεί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν μια βάρκα που μετέφερε 260 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, τη Δευτέρα 10/6.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ/ΙΟΜ), άλλοι 150 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, αλλά και πως παρέχει βοήθεια σε 71 επιζώντες. Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των ναυαγών.

Η πλειονότητα των μεταναστών που καταφθάνουν στην Υεμένη από την Ανατολική Αφρική περνούν πρώτα στο Τζιμπουτί και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε μικρές βάρκες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τη διαδρομή, με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κατηγορούν τους λαθρέμπορους ότι πετούν ανθρώπους στη θάλασσα.

Ύστερα από δύο πολύνεκρα ναυάγια μόνο μέσα στον Απρίλιο, η ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει συνολικά 1.350 θανάτους στη μεταναστευτική οδό, από το 2014 έως το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Η πράξη του είναι απολύτως καταδικαστέα

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα