ΑΘΗΝΑ
21:40
|
22.07.2024
Η κοπή των δέντρων μέσα στη νύχτα προκάλεσε εύλογα τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.
Κοπή δέντρων στο Σέιχ Σου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν κλέφτες μέσα στη νύχτα, εταιρία εργολάβου έβαλε εργάτες με αλυσοπρίονα να μπουν στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης ώστε να κόψουν 100 δέντρα, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο πλαίσιο προετοιμασίας χώρου για τον περιβόητο υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο «flyover».

Η κοπή των δέντρων μέσα στη νύχτα προκάλεσε εύλογα τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής καθώς καλά-καλά δεν έχει καν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για την έκταση που τελικά θα υλοτομηθεί

Κάτοικοι της Νεάπολης Θεσσαλονίκης κάλεσαν την αστυνομία για να εξακριβωθεί εάν όντως ο εργολάβος είχε την απαιτούμενη άδεια για τις εργασίες και σήμερα νωρίς το πρωί, μέλη της Επιτροπής Προστασίας του δάσους Σέιχ Σου απευθύνθηκαν και στο δασαρχείο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι εργάτες με τα αλυσοπρίονα οδηγήθηκαν στο δάσος λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αποτροπή πυρκαγιάς.

Όπως είναι γνωστό, αρχικά η κυβέρνηση υποστήριζε πως θα υλοτομηθεί έκταση περίπου 80 στρεμμάτων ενώ τώρα προβλέπεται ότι θα αποψιλωθεί έκταση 187 στρεμμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη βουλή το νομοσχέδιο για την ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη

Λάρισα: Πανώλη σε πρόβατα-Από τη Ρουμανία τα μολυσμένα ζώα

Πάνω από 70 οι νεκροί από σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στο Χαν Γιούνις της Γάζας

Κασσελάκης: Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα η Attica Bank

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα