ΑΘΗΝΑ
14:06
|
26.06.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ο Σάντσεθ «έχει χαραχθεί τις καρδιές των Παλαιστινίων αδελφών μας».
Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Μαδρίτη για την όγδοη Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την στάση που έχει κρατήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, επικρότησε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ.

«Συγχαίρω τον αγαπητό μου φίλο, τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, για τη στάση του στη Γάζα, εκ μέρους του έθνους μου», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην όγδοη Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής στην Μαδρίτη, αναφερόμενος στην απόφαση της Ισπανίας να στηρίξει την αγωγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στην οποία κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση της συνθήκης περί Γενοκτονίας. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο Σάντσεθ, με την στάση που έχει κρατήσει, «έχει χαραχθεί τις καρδιές των Παλαιστινίων αδελφών μας».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση Σάντσεθ προχώρησε στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, στα τέλη Μαϊού.

«Η γενοκτονία που συνεχίζεται στη Γάζα εδώ και 250 ημέρες πληγώνει όλους όσους έχουν συνείδηση», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ έβαλε στο στόχαστρο αυτό που χαρακτήρισε «κακομαθημένη στάση» του Ισραήλ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός χύνοντας περισσότερο αίμα».

«Καμία χώρα με συνείδηση ​​δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 37.200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, στη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, και περισσότεροι από 84.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ, τεράστια τμήματα της Λωρίδα της Γάζας έχουν ισοπεδωθεί, τη στιγμή που η παροχή τροφίμων, νερού και φαρμάκων είναι μηδαμινή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα