ΑΘΗΝΑ
19:43
|
26.06.2024
Η Μόσχα εκτιμά την υποστήριξη της Πιονγκγιάνγκ σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Αργά το βράδυ, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να προσγειωθεί στην Πιονγκγιάνγκ το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον πρόεδρο της Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αργά το βράδυ, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να προσγειωθεί στην Πιονγκγιάνγκ το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την δεύτερη επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα σε ολόκληρη την ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών.

Το ουσιαστικό μέρος της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου, οπότε και να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Ρωσία τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνει διάφορους τομείς της οικονομίας, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη γεωργία, τις διαπεριφερειακές σχέσεις, θέματα ασφάλειας, θέματα συνεργασίας στη διεθνή σκηνή κ.λπ., δήλωσε σε δημοσιογράφους ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη θα συνοδευτεί από την υπογραφή μιας συνθήκης για συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία εκτιμά την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος σε άρθρο του για την επίσημη βορειοκορεατική εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

«Σήμερα, όπως και πριν, η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας αναπτύσσουν ενεργά μια πολύπλευρη εταιρική σχέση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ισχυρή υποστήριξη της ΛΔΚ για τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, την αλληλεγγύη της σε βασικά διεθνή ζητήματα και την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί κοινές προτεραιότητες και απόψεις στα Ηνωμένα Έθνη. Η Πιονγκγιάνγκ ήταν και παραμένει πιστός ομοϊδεάτης και υποστηρικτής μας, έτοιμος να αντισταθεί αποφασιστικά στην επιθυμία της συλλογικής Δύσης να αποτρέψει τη διαμόρφωση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στη δικαιοσύνη, τον αμοιβαίο σεβασμό της κυριαρχίας και τη συνεκτίμηση των συμφερόντων του άλλου», τονίζει.

«Η Ρωσία πάντα υποστήριζε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη ΛΔΚ και τον ηρωικό λαό της Κορέας στην αντίθεσή τους στον ύπουλο, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό, στον αγώνα τους για ανεξαρτησία, ταυτότητα και το δικαίωμα να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο ανάπτυξης», προσθέτει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ-Τουρκία: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα