ΑΘΗΝΑ
02:22
|
06.07.2024
Από τις 7 Οκτωβρίου ξεπερνούν τους 9.000 οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που οδηγήθηκαν στις ισραηλινές φυλακές. Ανάμεσά τους υπάρχουν 635 παιδιά!
Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που κατήγγειλε το βιασμό του στις ισραηλινές φυλακές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παλαιστινιακή Επιτροπή Κρατουμένων και πρώην Φυλακισμένων στη Λωρίδα της Γάζας ανέβασε σήμερα σε τουλάχιστον 54 τον αριθμό των Παλαιστινίων που ξεψύχησαν μέσα στις ισραηλινές φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν φτιάξει μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Από αυτούς οι 36 ήταν Παλαιστίνιοι που αιχμαλωτίστηκαν στη Γάζα στη διάρκεια του πολέμου και υπέστησαν τρομερά βασανιστήρια και κρατήθηκαν σε άθλιες συνθήκες.

Από τις 7 Οκτωβρίου ως σήμερα εκτιμάται πως ξεπερνούν τους 9.000 οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που οδηγήθηκαν στις ισραηλινές φυλακές από τις κατοχικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους υπάρχουν 635 παιδιά, 300 γυναίκες και πάνω από 80 δημοσιογράφοι.

Σήμερα ο 42χρονος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος ανταποκριτής του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Araby, Μοχάμεντ Σαμπίρ Αραμπ, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο μέσα στο νοσοκομείο αλ Άκσα και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σντε Τέιμαν κατήγγειλε μέσω του δικηγόρου του εφιαλτικές συνθήκες και φρικτά βασανιστήρια.

Τόνισε πως ο ίδιος έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και πως συγκρατούμενοί του υπόκεινται παράλληλα και σε ταπεινώσεις, κακοποιήσεις σωματικές και ψυχολογικές, που οδηγούν ακόμη και στο θάνατο. Τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν του επέτρεπαν για 50 μέρες να αλλάξει ρούχα και πως του έδωσαν άδεια…για να αλλάξει παντελόνι μόνον επειδή θα συναντούσε τον δικηγόρο του…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα