ΑΘΗΝΑ
19:59
|
28.06.2024
Βοηθάμε όλοι να βρεθεί ο δράστης που βασάνισε και ακρωτηρίασε το γατάκι-Σύντομα θα μπει στο χειρουργείο για τοποθέτηση προσθετικών μελών.
Βασανισμός και ακρωτηριασμός γάτου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την καταγγελία για τον βάναυσο τραυματισμό γάτας, η οποία υπέστη ακρωτηριασμό στα τρία της πόδια, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Αναστάσιος Κεσίσης παρήγγειλε από την Αστυνομία τη διενέργεια ποινικής έρευνας για να εντοπιστεί ο δράστης, ενώ το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βασανισμού ζώου με ακρωτηριασμό. Είχε προηγηθεί μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά από εκπρόσωπο φιλοζωικής οργάνωσης.

Το ζώο δέχεται εδώ και λίγες ημέρες τις φροντίδες του κτηνιάτρου Κυριάκου Αγαθαγγελίδη και σύντομα θα μπει στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικών μελών, προκειμένου να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αγαθαγγελίδης δήλωσε ότι πριν από μια εβδομάδα μετέφεραν την τραυματισμένη γάτα στο ιατρείο του. 

«Στην προκειμένη περίπτωση διαπίστωσα ότι οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο της τομής ήταν ευθύ, τέτοιες τομές δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε εμείς με νυστέρι. Έστειλα τις φωτογραφίες σε καθηγητές στο πανεπιστήμιο της Καρδίτσας, ώστε να αξιολογήσουν και εκείνοι με την εμπειρία τους την υπόθεση και επιβεβαίωσαν τη δυσάρεστη διαπίστωσή μου ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι» σημείωσε ο κ. Αγγαθαγγελίδης, προσθέτοντας ότι τα τρία πόδια έχουν υποστεί ακρωτηριασμό και το τέταρτο φέρει επίσης σοβαρά τραύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Μεγάλη συγκέντρωση στη Μάλαγα λόγω του υπερτουρισμού

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Ενοχή για βιασμό ανηλίκου ζήτησε ο Εισαγγελέας

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ένας κανονισμός πρασίνου που ψηφίστηκε αφού έγινε η ζημιά

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα