Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών έχει μπει θυγατρική εταιρεία της Nestle, η οποία κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες, λόγω των οποίων πιθανώς να έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Εναντίον της μονάδας, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία που παρασκεύασε τις κατεψυγμένες πίτσες Fraîch’Up της Buitoni, καθώς και της Nestlé France, ασκήθηκε δίωξη αυτή την εβδομάδα, όπως σημείωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Μάλιστα, Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα τον Μάιο του 2022, για ακούσια ανθρωποκτονία και ακούσια πρόκληση βλάβης, αφού πολλοί πελάτες αρρώστησαν έχοντας καταναλώσει παρτίδες της κατεψυγμένης πίτσας Buitoni Fraich’Up μολυσμένες με το βακτήριο E.coli.
Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, οι πίτσες θεωρούνται ύποπτες για το γεγονός ότι αρρώστησαν πολλά παιδιά.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σήμερα ότι οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Nestle France και της Societe des Produits Alimentaires de Caudry, της θυγατρικής που επιβλέπει το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν οι μολυσμένες πίτσες.
Οι κατηγορίες είναι «ανθρωποκτονία από αμέλεια, ακούσιος τραυματισμός και εξαπάτηση», όπως εξήγησε. Η Nestle ανέστειλε την παραγωγή των μολυσμένων προϊόντων, τον Μάρτιο του 2022.
«Η Nestlé France σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στην υπόθεση. Ελπίζουμε αυτές οι νομικές διαδικασίες να βοηθήσουν στην πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών αυτού του δραματικού γεγονότος και σε κάποια παρηγοριά για τα θύματα και τις οικογένειές τους», ανέφερε η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της.
«Σε αυτό το στάδιο, η έρευνα και οι αναλύσεις μας δείχνουν ότι η πιο πιθανή πηγή μόλυνσης φαίνεται να είναι το αλεύρι που χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην παραγωγή πίτσας Fraîch’Up. Ενισχύουμε τις δοκιμές και την παρακολούθηση των συστατικών, ιδιαίτερα για το E. coli, για να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Έχουμε επίσης δημιουργήσει ένα ταμείο για την παροχή κάποιας άμεσης υποστήριξης στις οικογένειες και τα άτομα που επλήγησαν από το ξέσπασμα του Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου (HUS) στη Γαλλία το 2022, το οποίο διαχειρίζεται ένας τοπικός ανεξάρτητος οργανισμός. Η λήψη οικονομικής υποστήριξης από αυτό το ταμείο δεν θα επηρεάσει το δικαίωμα οποιουδήποτε επηρεάστηκε από την HUS να υποβάλει αξίωση για αποζημίωση. Μετά την έκβαση της υπόθεσης, η Buitoni θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του. Η ασφάλεια και η ποιότητα παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητά μας», καταλήγει.
Το σκάνδαλο επηρέασε δεκάδες άτομα το 2022 και, ένα χρόνο αργότερα, η Nestle κατέληξε σε συμφωνία για την αποζημίωση 63 θυμάτων και των οικογενειών τους.
Διαβάστε επίσης: