ΑΘΗΝΑ
01:33
|
08.09.2024
Εκτός αέρα μέχρι τις 16.00 σήμερα 15/7. Δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του Ιουλίου και του επιδόματος αδείας.
Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στον Ρ/Σ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι 4ωρες στάσεις εργασίας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105,5. Οι δημοσιογράφοι και διοκητικοί υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού προχώρησαν σε στάση εργασίας σήμερα από τις 12.00 έως τις 16.00 με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και εγγυήσεις για όσους παραμείνουν για το επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ αναφέρει:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, κατόπιν αιτήματος των συναδέλφων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων του Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο», αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρων στάσεων εργασίας, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, από τις 12 μ. έως την 4 μ.μ., στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του μηνός Ιουνίου 2024 και την δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μηνός Ιουλίου και του επιδόματος αδείας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους-δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «avgi.gr», οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας και να ξεκινήσει η διαβούλευση.

Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιήθηκαν τέσσερις  «οικειοθελείς αποχωρήσεις» (Ναταλί Χατζηαντωνίου, Τζούλη Τσίγκα, Μελίνα Βελιμέζη, Ελένη Ηλιοπούλου). Σύμφωνα με τον ιστότοπο periodista.gr επιχειρείται ένα σχέδιο οικονομικής ασφυξίας των εργαζόμενων στον ραδιοσταθμό ώστε να προκληθούν παραιτήσεις.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη αβεβαιότητας που έχει αναπτυχθεί για το μέλλον του σταθμού, δεδομένου ότι γνωστοποιήθηκε στον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο σταθμό η κατάργηση των ενημερωτικών εκπομπών μετά το μεσημέρι από τα τέλη Αυγούστου με επιχείρημα την για εξοικονόμηση πόρων, ειπώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ραδιοσταθμού και ετέθη ερώτημα αν οι εργαζόμενοι θα ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν υπό άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αναφέρουν πηγές στον ιστότοπο periodista.gr.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»:

  • Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και δέσμευση έγκαιρης καταβολής του επιδόματος αδείας και των επόμενων μισθών.
  • Ζητάμε να μη συρρικνωθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού και να υπάρξει άμεσα διάλογος για ένα πλάνο βιωσιμότητας χωρίς απομείωση του παραγόμενου προϊόντος.
  • Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της ΑΥΓΗΣ και ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους με επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου.

Οι εργαζόμενοι από αύριο, Τρίτη 16/7, σχεδιάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι τους θα επιδιώξουν συνάντηση με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα