ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Ο Σάντσεθ θα καταθέσει στις 30 Ιουλίου στον ανακριτή, Χουάν Κάρλος Πεινάδο, στην κατοικία του πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να καταθέσει ως μάρτυρας σε έρευνα διαφθοράς που αφορά τη σύζυγό του, Μπεγκόνια Γκόμεθ, κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ,

Υπενθυμίζεται πως, τον Απρίλιο ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, ώστε να εξεταστεί εάν η Γκόμεζ χρησιμοποίησε τις κυβερνητικές της διασυνδέσεις για να προωθήσει τα ιδιωτικά της επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η έρευνα για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας ξεκίνησε μετά από καταγγελία της ομάδας «Καθαρά Χέρια» (Manos Limpias), που έχει συνδέσεις με υπερεθνικιστικές ομάδες, γνωστές για την υποβολή νομικών καταγγελιών με στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικούς τους σκοπούς. Οι ομάδες αυτές συνδέονται επίσης με το ακροδεξιό κόμμα Vox, το οποίο από μεριά του ζήτησε, επίσης, να κληθεί ο Σάντσεθ ως μάρτυρας στην υπόθεση, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης.

Σημειώνεται ότι η ισπανική νομοθεσία επιτρέπει σε πολίτες ή οργανισμούς να υποβάλουν καταγγελίες, ακόμη και αν δεν επηρεάζονται άμεσα από το φερόμενο έγκλημα.

Η υπόθεση της Γκόμεζ έχει θεωρηθεί ευρέως ως πολιτική επίθεση. Μια ανεξάρτητη έρευνα της Ισπανικής Πολιτοφυλακής ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για έγκλημα.

Ο Σάντσεθ θα καταθέσει στις 30 Ιουλίου στον ανακριτή, Χουάν Κάρλος Πεινάδο, στην κατοικία του πρωθυπουργού.

Αν και η κλήση για κατάθεση δεν επηρεάζει τον Σάντσεθ στο ρόλο του ως πρωθυπουργός, η συνεχιζόμενη υπόθεση κατά της συζύγου του είναι προφανώς επιβαρυντική – με αποκορύφωμα την παρολίγον παραίτησή του τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα