ΑΘΗΝΑ
18:41
|
19.09.2024
Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε σύστημα πληρωμής για επισκέπτες, σε μια προσπάθεια αποτροπής της προσέλευσης ημερήσιων τουριστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιορισμούς στο μέγεθος των τουριστικών γκρουπ θα επιβάλει η Βενετία από την Πέμπτη, περιορίζοντάς τα σε 25 άτομα ανά ομάδα, σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του αντίκτυπου των τουριστών στην πόλη.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν, επίσης, να απαγορεύσουν τη χρήση μεγαφώνων από τους ξεναγούς, με στόχο την «προστασία της ηρεμίας των κατοίκων» και την εξασφάλιση της ελεύθερης κίνησης των πεζών. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ.

Αν και τα μέτρα είχαν αρχικά προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο, η εφαρμογή τους αναβλήθηκε για τις αρχές Αυγούστου. Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν τόσο για το κέντρο της πόλης, όσο και για τα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο.

Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε σύστημα πληρωμής για επισκέπτες, σε μια προσπάθεια αποτροπής της προσέλευσης ημερήσιων τουριστών, κατά τις περιόδους αιχμής. Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθείται στενά από άλλα ευρωπαϊκά τουριστικά κέντρα, κάλυψε 29 ημέρες και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για μια περίοδο διαβούλευσης, σχετικά με το πώς θα προχωρήσει στο μέλλον.

Υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις στους νέους κανόνες για τις τουριστικές ομάδες. Τα παιδιά έως δύο ετών δεν υπολογίζονται στον αριθμό των ατόμων, ενώ δεν ισχύει ο περιορισμός για μαθητές που επισκέπτονται την πόλη για εκπαιδευτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα