ΑΘΗΝΑ
23:49
|
19.09.2024
Η υπό τον ακροδεξιό Υπουργό επιδρομή έγινε για άλλη μια φορά με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες έποικοι, συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, πραγματοποίησαν έφοδο στον προαύλιο του τεμένους Αλ-Άκσα σήμερα, Τρίτη υπό την προστασία των δυνάμεων της ισραηλινής κατοχικής αστυνομίας, παρότι το Ισραήλ επισήμως δηλώνει ότι δεν αμφισβητεί το status quo του τεμένους.

Ο υπουργός που προέρχεται από το ακροδεξιό τμήμα του κυβερνητικού συνασπισμού του Ισραήλ έχει επαναλάβει παρόμοια κίνηση, προκαλώντας τον Ιούλιο του 2023 οξείες αντιδράσεις από όλα τα κράτη της περιοχής, αναγκάζοντας έτσι ακόμα και τις ΗΠΑ να παρέμβουν με δημόσια ανακοίνωσή τους προκειμένου να διαφοροποιηθούν. Ο Μπεν Γκβιρ πραγματοποίησε προκλητική επίσκεψη και πριν από ένα περίπου μήνα.

Το Τμήμα Ισλαμικών Κληροδοτημάτων της Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι 2.200 έποικοι εισέβαλαν στο Τζαμί Αλ Άκσα από το πρωί, επ΄ αφορμή της ημέρας της «καταστροφής του ναού».

Ανταποκριτής του Al Mayadeen στην κατεχόμενη Παλαιστίνη ανέφερε ότι οι έποικοι ύψωσαν την ισραηλινή σημαία μέσα στο τέμενος στο Μπαμπ Αλ-Σισίλα ενώ πραγματοποιούσαν προκλητική παρέλαση μέσα στο τέμενος.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, οι δυνάμεις κατοχής εμπόδισαν τους Παλαιστίνιους πιστούς να εισέλθουν στις αυλές του Τζαμιού Αλ Άκσα, αναπτύσσοντας ισχυρές δυνάμεις στις πύλες του για να διευκολύνουν τις ενέργειες των εποίκων.

Η κατοχική αστυνομία μετέτρεψε την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε μια βαριά οχυρωμένη στρατιωτική ζώνη, αναπτύσσοντας εκατοντάδες αστυνομικούς στις πύλες του τεμένους Αλ Άκσα. Επέβαλαν αυστηρά στρατιωτικά μέτρα τόσο στις εισόδους του τζαμιού όσο και σε όλη την Παλιά Πόλη.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα