ΑΘΗΝΑ
20:03
|
16.09.2024
Εντοπίστηκαν αστοχίες κρίσιμων εξαρτημάτων σε τρία από τα τέσσερα δοκιμαστικά αεροσκάφη.
Οι κινητήρες του 777X έχουν διάμετρο σχεδόν 3,5 μέτρα και βάρος 11 τόνους ο καθένας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών Boeing διέκοψε τις δοκιμαστικές πτήσεις του δικινητήριου αεροσκάφους της 777X, αφού ανακαλύφθηκαν αστοχίες κρίσιμων εξαρτημάτων σε τρία από τα τέσσερα δοκιμαστικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων μετά την πτήση, ανέφερε τη Δευτέρα το εξειδικευμένο πρακτορείο Air Current.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αεροπορικών ειδήσεων, ένας σύνδεσμος από τιτάνιο, μέρος της δομής που στηρίζει τον κινητήρα στο αεροσκάφος, βρέθηκε κομμένο σε ένα αεροσκάφος μετά από δοκιμαστική πτήση στη Χαβάη. Περαιτέρω επιθεωρήσεις εντόπισαν παρόμοια σφάλματα σε δύο ακόμη αεροσκάφη, ανέφεραν στο Air Current δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

«Η ομάδα μας αντικαθιστά το εξάρτημα και καταγράφει τυχόν δεδομένα από το εξάρτημα και θα συνεχίσει τις δοκιμές πτήσης όταν είναι έτοιμο», επιβεβαίωσε η Boeing στο Air Current σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Οι κινητήρες του 777X έχουν διάμετρο σχεδόν 3,5 μέτρα και βάρος 11 τόνους ο καθένας.

Επίσης τη Δευτέρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ διέταξε επιθεωρήσεις για ένα άλλο αεροσκάφος της Boeing, το 787 Dreamliner. Σε ένα περιστατικό τον Μάρτιο, ένα 787 είχε μια ξαφνική κατάδυση στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 50 επιβάτες.

Μια σειρά ελαττωμάτων έχουν ανακαλυφθεί σε αεροσκάφη της Boeing τους τελευταίους μήνες, που οδήγησαν σε ανησυχίες και έρευνες για την ασφάλεια.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 243,6 εκατομμυρίων δολαρίων και ομολόγησε την ενοχή της για απάτη για τις προσπάθειές της να αποκρύψει σφάλματα με το σύστημα σταθερότητας που ευθύνεται για τα ατυχήματα του 2018 και του 2019 που σκότωσαν σχεδόν 350 ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Boeing συμφώνησε να επενδύσει τουλάχιστον 455 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να βελτιώσει ζητήματα ασφάλειας και να υποβληθεί σε τριετή δοκιμασία από ειδικό επιτηρητή που διορίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δύο πρώην υπάλληλοι της Boeing, που έχασαν ξαφνικά τη ζωή τους λίγο αργότερα, είχαν κατηγορήσει την εταιρεία ότι παρέβλεψε σοβαρά ελαττώματα στα αεροσκάφη της.

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σκάφη της Boeing φαίνεται να μην περιορίζονται μόνο στην Γη, καθώς το διαστημόπλοιο «Starliner» της πολυεθνικής εταιρείας καθηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες λόγω βλάβης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), μαζί με το πλήρωμά του, δύο αστροναύτες της NASA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

NASA: Αστεροειδής μεγέθους «ενός σταδίου» θα πλησιάσει στις 17/9 τη Γη

Κινεζικό drone καταγράφει την εκπληκτική στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου (video)

ΗΠΑ-Ε.Ε.: Αποκλεισμός Κινέζων προμηθευτών από την κατασκευή υποβρύχιων καλωδίων

Ιταλία: Εξάρθρωση κυκλώματος βιντεοπαιχνιδιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα