ΑΘΗΝΑ
04:41
|
18.09.2024
Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή των δύο κατηγορούμενων Ουκρανών στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, ανέφερε το TASS.
Ο εθνικιστής διανοούμενος Αλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή των Ουκρανών πολιτών Νατάλια Βοβκ και Μπογκντάν Τσιγκανένκο στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, σύμφωνα με έγγραφα που αναφέρει πως είδε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η απόφαση του δικαστηρίου για την ερήμην σύλληψη της Βοβκ αναγράφει ότι οι φάκελοι που υποβλήθηκαν στον δικαστή αποδεικνύουν ότι οι υποψίες για εμπλοκή της ήταν βάσιμες. Τα αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες που ελήφθησαν από θιγόμενα άτομα, πρωτόκολλα αναγνώρισης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των ανακριτικών ενεργειών.

Η Ντάρια Ντούγκινα, 29, αναλύτρια και δημόσιο πρόσωπο, κόρη του εθνικιστή διανοούμενου Αλεξάντερ Ντούγκιν, πέθανε στις 20 Αυγούστου 2022 όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), η δολοφονία σχεδιάστηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που το Κίεβο αρνήθηκε. Η δράστρια ταυτοποιήθηκε τότε ως Νατάλια Βοβκ, υπήκοος της Ουκρανίας. Αργότερα, η FSB είπε ότι η Βοβκ οργάνωσε την επίθεση μαζί με ένα άλλο μέλος μιας ουκρανικής ανατρεπτικής-τρομοκρατικής ομάδας τον Ουκρανό υπήκοο Μπογκντάν Τσιγκανένκο. Λίγο αργότερα, κατέφυγε στην Εσθονία.

Οι Βοβκ και Τσιγκανένκο κατηγορούνται ερήμην για φόνο που διέπραξε μια ομάδα ατόμων σε προηγούμενη συναυλία, με μια γενικά επικίνδυνη μέθοδο, λόγω πολιτικού μίσους. Εκδόθηκαν ερήμην εντάλματα σύλληψής τους και τέθηκαν στη ρωσική λίστα καταζητούμενων.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο για το Μέλλον του ΟΗΕ

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα