ΑΘΗΝΑ
11:42
|
24.06.2026
Ελέγχονται εισπρακτικές και funds που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια και οφειλές προς τραπεζικά ιδρύματα με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι εισπρακτικές εταιρείες και τα funds
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή να ελεγχθούν όλες οι εταιρείες και τα funds που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια δανειοληπτών και οφειλές προς τραπεζικά ιδρύματα και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της έρευνας που ξεκίνησε ο κ. Βουρλιώτης είναι να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο όλες οι εταιρείες και τα funds που διαχειρίζονται οφειλές δανειοληπτών, λειτουργούν εντός του νομοθετικού πλαισίου ή εάν με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις τους διευκολύνουν τη διάπραξη του αδικήματος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται οι αρμόδιοι ελεγκτές της Αρχής θα διαπιστώσουν εάν -και σε ποιες περιπτώσεις- οι εταιρείες διαχείρισης χρέους (funds, κ.λπ.) συμμετέχουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο-Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

WWF Ελλάς-ΑΡΧΕΛΩΝ: Ισχυρές πιέσεις στην πλειονότητα των παραλιών ωοτοκίας της Caretta caretta

Καύσωνας στη Γαλλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ για 4η ημέρα και διακοπές ρεύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα