ΑΘΗΝΑ
13:34
|
25.06.2026
Απεργούν οι εργαζόμενοι στα έργα του Ελληνικού, μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα με θύμα 57χρονο οικοδόμο.
Σειρά κανόνων ασφάλειας δεν τηρούνται στα εργοτάξια της της πολυδιαφημισμένης επένδυσης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργία σήμερα Δευτέρα 24 Μαρτίου και συγκέντρωση, μπροστά από το εργοτάξιο της Redex, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα έργα του Ελληνικού, μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε συνάδελφός τους, την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Ο 57χρονος οικοδόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε από ύψος περίπου 9 μέτρων, ενώ εκτελούσε εργασίες μέσα σε φρεάτιο ασανσέρ και μεταφέρθηκε στο Τζάννειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε χτύπημα στο κεφάλι και τη μέση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει σχεδόν μία ώρα, επιβεβαιώνοντας το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμο πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον χώρο του Ελληνικού.

«Είναι ένα από τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν. Πριν τρεις μέρες σε εργολαβία πήρε ο αέρας τις σκαλωσιές. Επιβεβαιώνεται ότι οι χώροι έχουν γίνει Τέμπη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας 

«Διεκδικούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα ασφάλειας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, να υπάρχουν εγκεκριμένες σκαλωσιές παντού, να υπάρχει στον χώρο ασθενοφόρο, όπως έχει υποσχεθεί η εταιρεία και δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα όποτε κάποιος τραυματιστεί, να κάνει πάνω από μία ώρα να πάει στο νοσοκομείο. Να εφαρμοστεί η σύμβαση που υπέγραψε η Ομοσπονδία Οικοδόμων», πρόσθεσε.

Σειρά κανόνων ασφάλειας δεν τηρούνται στα εργοτάξια της της πολυδιαφημισμένης επένδυσης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και απαιτούν:

  • Να ληφθούν όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.
  • Ουσιαστικός έλεγχος της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους σε όλες τις εταιρείες στο έργο. Ουσιαστική εκπαίδευση όλου του προσωπικού. Εγκεκριμένες σκαλωσιές σε όλο το έργο.
  • Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης της ομοσπονδίας μας, τήρηση του ωραρίου και του 5νθημερου σε όλες τις εταιρείες και τους εργολάβους του εργοταξίου.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η παρουσία μονάδας ΕΚΑΒ στον χώρο στελεχωμένη με υγειονομικούς για όσο διαρκεί το έργο, όπως έχει δεσμευτεί η LAMDA εδώ και ένα χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις στη Γεωργία για την επίθεση της Ε.Ε. στην Εκκλησία

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Λίμνη Αώου-Δύο τραυματίες

Βενεζουέλα: Διπλός ισχυρός σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με τουλάχιστον 164 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές [upd]

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα