ΑΘΗΝΑ
04:17
|
04.06.2026
Μία γιατρός που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο κτηνοτρόφο που κατέληξε τις προηγούμενες ημέρες, εμφάνισε συμπτώματα και νοσηλεύεται σε απομόνωση.
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο κρούσμα, το δεύτερο στη σειρά, της νόσου του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κογκό, καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες στην πόλη της Λάρισας, προκαλώντας προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, συμπτώματα εμφάνισε, μια 54χρονη γιατρός η οποία είχε επαφή με τον 70χρονο κτηνοτρόφο από την Ελασσόνα που κατέληξε από τη νόσο πριν λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η γιατρός, αναφέρουν πληροφορίες, παραμένει σε απομόνωση και έχει αναπτύξει πυρετό, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ έχει προχωρήσει σε ιχνηλάτηση και έχει κατατάξει τις επαφές του κτηνοτρόφου σε χαμηλού, μέσου και υψηλού κινδύνου. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες επαφών, άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο νοσοκομείο και επαφές από το περιβάλλον του, θα παρακολουθηθούν επί 14 ημέρες για την πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΔΥ αναμένεται να απολυμάνει και την επίμαχη κτηνοτροφική μονάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Παραλίγο τραγωδία στη Ναύπακτο από ηλικιωμένο οδηγό ΙΧ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις Νταντάδες της Γειτονιάς

Απολογίες για τη διαρροή δεδομένων αποδήμων: Κανείς δεν ήξερε, δεν είδε, δεν κατάλαβε…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα