ΑΘΗΝΑ
11:37
|
28.04.2024
Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει την κατηγορία για εμπρησμό από αμέλεια αλλά αρνείται πως ευθύνεται για την πυρκαγιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη ενός μελισσοκόμου που φέρεται πως προκάλεσε την πυρκαγιά στη Σταμάτα από το κάπνισμα μελισσιών προχώρησαν απόψε οι αστυνομικές αρχές.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει την κατηγορία για εμπρησμό από αμέλεια αλλά αρνείται πως ευθύνεται για την πυρκαγιά που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας γύρω στις 11.00 π.μ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές στην πυροσβεστική υπηρεσία στο χώρο απ΄όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά βρέθηκαν τα καπνιστήρια που χρησιμοποιούνται για μελίσσια.

EVINOS BEE: Τροφή για το καπνιστήρι

Νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις άνδρες που είχαν προσαχθεί από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος ως ύποπτοι για την πυρκαγιά στη Σταμάτα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην κοινότητα Ροδόπολης και στον Διόνυσο καίγοντας περίπου 20 σπίτια και αυτοκίνητα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

      Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  •       -Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  •       -Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  •       -Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
  •       -Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  •       -Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

      Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

      Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα