ΑΘΗΝΑ
18:08
|
28.04.2024
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά » ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» υπενθυμίζει πως ανάμεσα στα θύματα του Ολοκαυτώματος και πάνω από 1.5 εκ Τσιγγάνοι σε όλη την Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ολόθυμη στήριξή της στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας «ΚΙΣΕ» ως προς την πρόσφατη ανακοίνωση του με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στο ευαίσθητο Υπουργείο Υγείας εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά » ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ».

Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως ανάμεσα στα θύματα του Ολοκαυτώματος κατά τις θηριωδίες των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξαν και πάνω από 1.5 εκ Τσιγγάνοι σε όλη την Ευρώπη.

Τονίζει πως ο άγνωστος Αφανισμός (poraimos) των Ρομά συνιστά μια από τις μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, επισημαίοντας:

Το νέο δεκαετές Ευρωπαϊκό πλαίσιο στήριξης της ομαλής ένταξης των συμπολιτών μας Ρομά στον κοινωνικό ιστό, αλλά και η υπό διαβούλευση νέα Εθνική Στρατηγική ένταξης καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση των ευάλωτων κοινοτήτων Ρομά στις δομές υγείας (ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας covid 19, όπου παραμένουν λόγω των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης οι πιο εκτεθειμένοι), έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες τους, μιας και ο αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση τους μαζί με τον αντιτσιγγανισμο καλά κρατούν.

Ζητάμε ξεκάθαρες και σαφείς καταδίκες σε τέτοια φαινόμενα τόσο από το νέο Υπουργό Υγείας, όσο και από την Ελληνική Κυβέρνηση και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα