ΑΘΗΝΑ
04:37
|
28.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν στη Ρωσία έναν Ρώσο υπήκοο που είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν στη Ρωσία έναν Ρώσο υπήκοο που είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, μετέδωσε σήμερα (Τρίτη, 28/9) το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, ο Αλεξέι Μπουρκόφ φυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2020 επειδή είχε δημιουργήσει δύο ιστότοπους μέσω των οποίων γίνονταν απάτες με τραπεζικές κάρτες πληρωμών, παραβιάσεις υπολογιστών και άλλα εγκλήματα, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όταν καταδικάστηκε.

Ο Μπουρκόφ το 2015 είχε συλληφθεί στο Ισράηλ και εν συνεχεία με απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου του Ισραήλ εκδόθηκε το 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι δικαστήρια της πολιτείας Βιρτζίνια τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

Ωστόσο πρόσφατα η αμερικανική πλευρά αποφάσισε να απελάσει τον Μπουρκόφ . «Σήμερα μόλις έφθασε στη Μόσχα από την Νέα Υόρκη συνελήφθη από Ρώσους αστυνομικούς» δήλωσε η επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Βόλκ.

Πηγές: Axios, CyberScoop

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδικάζουν οι αραβικές χώρες την ιρανική επίθεση με drones στο Μπαχρέιν

Η Μπουρκίνα Φάσο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Γαλλία, κατηγορώντας την για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Κλιμάκωση στον Περσικό: Ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν απειλεί την εύθραυστη εκεχειρία

Τα κύρια σημεία της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου που υπεγράφη στην Ουάσινγκτον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα