ΑΘΗΝΑ
16:49
|
27.04.2024
Βρέθηκε ο οδηγός που αγνοούνταν στο Πικέρμι. Επιδείνωση της κακοκαιρίας το βράδυ. Εισήγηση για κλείσιμο...του Κηφισού και απαγόρευση κυκλοφορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προσοχή όλων των πολιτών και των κρατικών υπηρεσιών σε περιοχές της χώρας που πλήττονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας “Μπάλλος” ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την απογευματινή ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους για τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων. Κατέγραψε σοβαρά προβλήματα σε Αττική, Κέρκυρα και Κρήτη, προειδοποιώντας πως υπάρχουν μετεωρολογικές ενδείξεις ότι θα έχουμε «δύσκολο βράδυ» και ένα εξίσου δύσκολο διήμερο μπροστά μας.

Δεν απέκλεισε αργότερα το βράδυ να ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, αύριο,και σε άλλες περιοχές της χώρας πλην της Αττικής, της Εύβοιας και της Χαλκιδικής.

Εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας

Ωστόσο, σε νέα βραδινή σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ ο Στυλιανίδης εισηγήθηκε κλείσιμο του Κηφισού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το μήκους της λεωφόρου, αργότερα τη νύχτα και ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο τρίωρο 3.00 πμ ως 6.00 π.μ. αύριο, Παρασκευή, με τη συνδρομή της αστυνομίας και του στρατού.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Ανακοίνωσε ότι από χθες,Τετάρτη, έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού.

Τόνισε πως «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα». Πρόσθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία “έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστᨔ.

Βρέθηκε ο οδηγός στο Πικέρμι

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα δυνάμεις της ΕΜΑΚ κατευθύνθηκαν στο Πικέρμι καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο οδηγό Ι.Χ. στην περιοχή ‘Ηρεμο Πεύκο.

Τελικά οι έρευνες εντόπισαν τον οδηγό λίγο μετά τις 8.00 στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη. Αποδείχθηκε πως είχε εγκαταλείψει το πλημμυρισμένο του τζιπ όταν φούσκωσε το ρέμα της Πετρέζας,

Έκλεισε η κίνηση σε δρόμους- “ποτάμια” της Αττικής

Από το πρωί, κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ πλημμύρες έχουν αναφερθεί σε αρκετές περιοχές της Αττικής, δίχως να λείπουν τα προβλήματα σε μέσα συγκοινωνίας.

Δεκάδες οδηγοί στην Αθήνα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ μαθητές Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια χρειάστηκε να στήσουν “γέφυρα” με θρανία για να απομακρυνθούν από το σχολείο τους.

Ακινητοποιημένο λεωφορείο... υποβρύχιο στην Ποσειδώνος  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.10.2021

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία νεώτερα στοιχεία για τους μπλοκαρισμένους δρόμους. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε διάφορα σημεία της Αττικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για τα εξής σημεία: 

  •  Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας.
  •  Οδός Σκυλίτση, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  •  Οδός Τζαβέλα, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  •  Οδός Κωνσταντινουπόλεως, από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη.
  •  Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού και στο ρεύμα προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.
  • Διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος, στο Μαρκόπουλο.
  • Στο Μενίδι, επί της οδού Ιωνίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μενίδι, από το ύψος της Αττικής Οδού.
  • Οδός Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπατών.
  • Παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Σούπερ πούμα στην Κέρκυρα για απεγκλωβισμό πολιτών

Στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα του νησιού, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς εκατοντάδες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα ανακοινώθκε πως κατευθύνεται στο νησί ελικόπτερο τύπου Σούπερ Πούμα της πολεμικής αεροπορίας για να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό των πλημμυροπαθών.

Καιρός: Πλημμύρες στην Κέρκυρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία | LiFO

Στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας το ύψος του νερού στους δρόμους έφθασε ακόμη και τα 60 εκατοστά με αποτέλεσμα πλημμύρες σε εκατοντάδες σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Αναλογα προβλήματα καταγράφονται και στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zantetimes.gr, κατολίσθηση με πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά έγινε μετά τις Νερατζούλες, στη περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι ένα χιλιόμετρο περίπου πριν το ΧΥΤΑ.

Στα λευκά το όρος Νυμφαίο

Η σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε και τη Φλώρινα. Το όρος Νυμφαίο ντύθηκε στα λευκά καθώς έπεσαν τα πρώτα χιόνια ρίχνοντας τη θερμοκρασία στο μηδέν.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα