ΑΘΗΝΑ
15:07
|
27.04.2024
Ξαναρχίζει η έρευνα για τις συνθήκες και αιτίες θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Η εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας Βασιλική Δεληστάθη, δέχθηκε σήμερα την προσφυγή της οικογένειας κατά της διάταξης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας ζητώντας να μπει η δικογραφία στο αρχείο σαν «ατύχημα».

Σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του θανούντος Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, επισημαίνουν πως ο φάκελος ανοίγει ξανά καθώς ασκείται ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Και οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους ως εξής:

Είναι αυτονόητο ότι η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη ούτε κατασκευάζει ενόχους, ούτε έχει οποιοδήποτε συμφέρον από τον χαρακτηρισμό του θανάτου του ως ανθρωποκτονίας. Αδιαπραγμάτευτη θέση της αποτελεί η συνέχιση της δικαστικής – ανακριτικής έρευνας της υπόθεσης και ακαθησύχαστη είναι η αγωνία της για την αναζήτηση της αλήθειας, στην οποία με όλες της τις δυνάμεις προσπαθεί να συμβάλει, χωρίς να ενοχοποιεί οποιονδήποτε. Τιμά και σέβεται, όπως οφείλει και του αναλογεί, την ιστορία του Σήφη Βαλυράκη, μίας εμβληματικής φυσιογνωμίας της αντίστασης ενάντια στην δικτατορία, κατά της οποίας τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και υπηρετεί τους θεσμούς στην αποκατάσταση των οποίων ο θανών με τους αγώνες του συνέβαλε».

Αποτελεί επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη σήμερα να συνεχισθεί χωρίς καμία καθυστέρηση το ανακριτικό έργο προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτροπή της απώλειας αποδεικτικών στοιχείων και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι απαιτούμενες έρευνες.

 Τον Σεπτέμβριο η οικογένεια του εκλιπόντος είχε αντιδράσει έντονα στην πρότερη απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας να μπει η δικογραφία στο αρχείο σαν «ατύχημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα