ΑΘΗΝΑ
01:32
|
28.04.2024
Το Turkovac αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως έως το τέλος του χρόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτηση για την επείγουσα έγκριση του τουρκικού εμβολίου κατά της Covid-19, με την επωνυμία Turkovac κατατέθηκε σήμερα στις αρμόδιες αρχές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κότζα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού του κοινοβουλίου, ο Υπουργός ανέφερε πως το Turkovak υποβλήθηκε στον Τουρκικό Οργανισμό Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (TITCK) και ευχήθηκε «να είναι ευεργετικό για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

Το εμβόλιο, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας αναμένεται να τεθεί σε ευρεία χρήση μέχρι το τέλος του χρόνου, αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του τουρκικού υπουργείου Υγείας, ινστιτούτων υγείας της χώρας και του Πανεπιστημίου.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε υποσχεθεί πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Τουρκία έχει χορηγήσει έως τώρα 119,22 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων χρησιμοποιώντας σκευάσματα της Pfizer/BioNTech και το κινεζικό Sinovac.

Τα ημερήσια κρούσματα στη γειτονική χώρα κυμαίνονται γύρω στις 30.000 ημερησίως από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων, που κορυφώθηκε στους 290 τον Σεπτέμβριο, παραμένει κοντά στους 200.

Πηγή: Anadolu Agency

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα